Coaliția a căzut oficial: Miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile din Guvern

Miniștrii USR PLUS au sosit la sediul Guvernului, din Piața Victoriei, unde și-au depus demisiile din Guvernul Cîțu, așa cum au anunțat. Aceștia au înregistrat demisiile atât la ministere, cât și la Secretariatul General al Guvernului.

Premierul Florin Cîțu nu se afla în Guvern, când au sosit foștii săi miniștri, așa că nu a existat o întâlnire între acesta și miniștrii demisionari.

În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris pe Facebook Dan Barna.

Miniștrii USR PLUS care și-au anunțat luni seară demisiile au ajuns la guvern.

Dan Barna anunțase luni seara, într-o conferințî de presă, că el și toți ceilalți miniștri din USR PLUS își depun marți dimineață demisiile din guvernul Florin Cîțu. El a spus că în acest fel forțează guvernul Cîțu să vină în fața Parlamentului pentru un vot, dat fiind că moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR a fost blocată de PNL și PSD.

USR PLUS se afla în Guvern cu șase miniștri:
Dan Barna – vicepremier,
Claudiu Iulius Gavril Năsui – ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului,
Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor și Infrastructurii,
Ioana Mihăilă – ministrul Sănătății,
Cristian Ghinea – ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene
Ciprian Sergiu Teleman – ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost remaniat înainte de anunțul demisiilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

demisie usr plusguvernul cituministri demisionariministri usr plus
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes