Coaliţia se reuneşte în această seară la Palatul Victoria pentru discuţia privind majorarea pensiilor

O şedinţă a coaliţiei de guvernare va avea lor, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, pentru discuţia privind majorarea pensiilor. PNL a transmis, prin vocea vicepreşedintelui Alina Gorghiu, că liberalii propun o majorare cât mai consistentă a pensiilor şi că nu sunt de acord cu o majorare doar cu rata inflaţiei, de 6,1%, procent vehiculat în ultima perioadă. Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis, însă, de mai multe ori, că nu poate fi de acord să fie majorate pensiile pentru toată lumea cu 15%, însă va exista categoric o mărire pentru toate lumea în mod egal a punctului de pensie, nu se ştie dacă procentul va fi 6%, 12% sau alt procent. O discuţie urmează să aibă loc în coaliţie şi în privinţa pensiilor speciale, care trebuie reglementate până la finalul acestui an, potrivit jalonului asumat de România în PNRR.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat luni, la Senat, că liberalii au suficiente argumente să se ajungă în coaliţie la o mărire nediferenţiată a pensiilor, aşa cum este legal şi constituţional, ea precizând că nu se pune problema de o mărire doar cu 6,1%. Ne dorim o şedinţă a coaliţiei cât să poate de repede a mai arătat Gorghiu.

Întrebată când se va lua o decizie în coaliţie pe tema majorării pensiilor, Gorghiu a spus: “Concluzia colegilor mei a fost următoarea, că ne dorim o şedinţă a coaliţiei cât să poate de repede în aceste zile. Ea va exista, se va ţine această şedinţă a coaliţiei, ne vom expune punctul de vedere şi le vom arăta colegilor din coaliţie calculele pe care noi le-am făcut, care sprijină o creştere a pensiilor conform viziunii PNL”

. ”Sunt absolut convinsă că cei de la Ministerul Finanţelor, cei de la Ministerul Muncii vor veni cu calcule, astfel încât, sper eu, în cel mai scurt timp coaliţia să poată să decidă varianta finală”, a arătat preşedintele interimar al Senatului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

intrunire coalitiemajorare pensii coalitiepensii marite
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes