Social

Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă
Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, generalul de brigada Ioan Nițică, în vârstă de 59 de ani, a murit vineri din cauza unei boli incurabile.

”Începând din această seară, comandantul nostru, generalul de brigadă Ioan Nițică va veghea activitățile salvatorilor nemțeni din cer”, așa sună anunțul transmis de colegii generalului, din cadrul ISU Neamț.

Generalul de brigada Ioan Nițică suferea de leucemie, boala fiindu-I descoperită la începutul acestui an. Astfel, la ședința de bilanț anual care s-a desfășurat în luna ianuarie, generalului i s-a făcut rău, iar câteva zile mai târziu, pe 30 ianuarie 2020, a fost transferat la secția de Antestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Iași.

Investigațiile efectuate de medici aveau să scoată la iveală că șeful ISU Neamț este bolnav incurabil. iar în urma investigațiilor s-a constatat ca avea leucemie. A urmat o serie de tratamente destul de dure, însă, în cele din urmă organismul nu a rezistat, iar boala a învins.

Potrivit presei din județul Neamț, generalul a fost găsit de fiul său, în această seară, în stare de inconștiență. Acesta a sunat la ambulanță, însă manevrele de resucitare nu au dat rezultate, iar în scurtă vreme a fost consemnat decesul lui Ioan Nițică.

Șefu ISU Neamț a avut o carieră de excepție, atât în Ministerul Apărării Naţionale cât și în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Generalul Ioan Niţică a fost decorat, în 2015, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer, distincție care i-a fost acordată prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

În anul 2006, şeful ISU Neamț a primit ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, iar în anul 2018, Ioan Nițică a primit gradul de general de brigadă.

Alte știri de interes

Nouă minori, răniţi după ce o maşină condusă de un adolescent de 14 ani s-a răsturnat pe un drum de țară

Gloria Pascu

Șofer de TIR, român, găsit mort în cabină, într-o parcare din Italia

Gloria Pascu

Oliviu Gherman a murit

Mihnea Tudor

IGPR, reacție după criticile privind prezența polițiștilor la înmormântarea lui Emi Pian

Mihnea Tudor

Consilierul personal al lui Dumitru Buzatu a murit de coronavirus

Mihnea Tudor

Familie distrusă de Covid: Mama, fiica și nepotul nenăscut au murit în spitalul din Alba Iulia

Mihnea Tudor

Trafic aglomerat de weekend – Informații de la Centrul Infotrafic

Mihnea Tudor

O femeie a născut într-o benzinărie și a abandonat bebelușul în toaletă

Gloria Pascu

Fratele lui Florin Salam, în stare gravă la Matei Balș: are coronavirus, diabet și e intubat

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »