Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă
Comandantul ISU Neamț, Ion Nițică, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, generalul de brigada Ioan Nițică, în vârstă de 59 de ani, a murit vineri din cauza unei boli incurabile.

”Începând din această seară, comandantul nostru, generalul de brigadă Ioan Nițică va veghea activitățile salvatorilor nemțeni din cer”, așa sună anunțul transmis de colegii generalului, din cadrul ISU Neamț.

Generalul de brigada Ioan Nițică suferea de leucemie, boala fiindu-I descoperită la începutul acestui an. Astfel, la ședința de bilanț anual care s-a desfășurat în luna ianuarie, generalului i s-a făcut rău, iar câteva zile mai târziu, pe 30 ianuarie 2020, a fost transferat la secția de Antestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Iași.

Investigațiile efectuate de medici aveau să scoată la iveală că șeful ISU Neamț este bolnav incurabil. iar în urma investigațiilor s-a constatat ca avea leucemie. A urmat o serie de tratamente destul de dure, însă, în cele din urmă organismul nu a rezistat, iar boala a învins.

Potrivit presei din județul Neamț, generalul a fost găsit de fiul său, în această seară, în stare de inconștiență. Acesta a sunat la ambulanță, însă manevrele de resucitare nu au dat rezultate, iar în scurtă vreme a fost consemnat decesul lui Ioan Nițică.

Șefu ISU Neamț a avut o carieră de excepție, atât în Ministerul Apărării Naţionale cât și în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Generalul Ioan Niţică a fost decorat, în 2015, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer, distincție care i-a fost acordată prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

În anul 2006, şeful ISU Neamț a primit ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, iar în anul 2018, Ioan Nițică a primit gradul de general de brigadă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comandantul isu neamt a muritgeneralul de brigada Ioan NițicăIon Nitica a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes