Recomandate Social

Comandorul Valer Novac, cel mai bun pilot de elicopter din România, a decedat

Comandorul Valer Novac, cel mai bun pilot de elicopter din România, a decedat
Comandorul Valer Novac, cel mai bun pilot de elicopter din România, a decedatq

Comandorul Valer Novac, considerat cel mai bun pilot de elicopter din România, a murit în urma unui accident de circulație, pe raza localității orașului Mizil, județul Prahova. Potrivit IPJ Prahova, comandorul Novac se afla la volanul mașinii personale, iar la un moment dat un cal, lăsat nesupravegheat a sărit în fața autoturismului. În urma impactului, Novac ar fi murit pe loc.

Pe pagina de facebook al celebrului pilot de elicoptere sunt foarte multe mesaje de condoleanțe. Cei care l-au cunoscut și apreciat au scris celebrul mesaj ”drum lin în escadrila îngerilor”.

Reprezentanții IPJ Prahova, citați de evz.ro, au comunicat ce anume s-a întâmplat la Mizil:

”În această dimineață, în jurul orei 06:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe DN 1B – Mizil, un autoturism se află în afara părții carosabile și prezintă avarii. Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde au constatat că cele sesizate se confirmă. Din primele cercetări a reieșit faptul că un bărbat de 63 de ani care se deplasa la volanul unui autoturism pe DN 1B, din direcția Mizil către Buzău, nu ar mai fi putut evita impactul cu o cabalină, posibil lăsată nesupravegheată, care a pătruns pe sensul său de mers, intrând în coliziune frontală. Ulterior autoturismul a părăsit partea carosabilă oprindu-se pe un teren agricol. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 63 de ani, care se afla la volanul autoturismului”.

Asul elicopterelor

Valer Novac a studiat la Școala Militară de Aviație, după care a devenit pilot de elicoptere. În ultimii ani s-a specializat pe elicopterele civile, ajungând un as al manșei. ”Pilota în aviația utilitară. Îi plăcea foarte mult să zboare, să îi ajute pe fermieri să obțină recolte cât mai mari”, declara un apropiat, care l-a cunoscut foarte bine.

Conform sursei citate, despre Valer Novac se spunea că este ”regele elicopteriștilor” sau ”asul”. A ajuns să facă cu un elicopter utilitar, acrobații impresionante.

Alte știri de interes

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan validat primar general. Toate contestaţiile au fost respinse

Mihnea Tudor

Soția marelui fruntaș liberal Mircea Ionescu-Quintus, Viorica, a murit

Mihnea Tudor

Obiceiuri de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir, patronul păstorilor şi vestitorul iernii, sărbătoare 26 Octombrie

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »