International

Comisia Europeană a aprobat AL TREILEA contract pentru un potenţial vaccin împotriva Covid-19

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat miercuri al treilea contract încheiat cu compania farmaceutică belgiană Janssen Pharmaceutica NV, din concernul Johnson & Johnson.

”Ieri, 7 octombrie, Comisia Europeană a aprobat al treilea contract încheiat cu o companie farmaceutică, Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale concernului Johnson & Johnson”, arată CE într-un comunicat.

De îndată ce vaccinul se dovedeşte a fi sigur şi eficient împotriva COVID-19, contractul le permite statelor membre să achiziţioneze vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni. Statele membre vor avea de asemenea posibilitatea de a achiziţiona vaccinuri pentru încă 200 de milioane de persoane.

Statele membre pot totodată decide să doneze vaccinul unor ţări cu venituri medii şi inferioare sau să îl redirecţioneze către alte ţări europene.

Comisia a semnat deja un contract cu AstraZeneca şi cu Sanofi-GSK şi a încheiat discuţii preliminare pozitive cu CureVac, BioNTech-Pfizer şi Moderna, amintește news.ro.

 „Întrucât coronavirusul se răspândeşte în continuare într-un ritm îngrijorător în întreaga Europă, este vital să găsim repede un vaccin. Mă bucur că am reuşit să ajungem la un acord cu Johnson & Johnson care ne permite să achiziţionăm vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni. Acesta va fi al treilea contract pe care îl încheiem cu o companie farmaceutică. Scopul nostru este să punem la dispoziţia cetăţenilor UE vaccinuri sigure şi eficiente de îndată ce sunt disponibile”, spune preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Pentru vaccinul candidat împotriva COVID-19, Janssen recurge la platforma tehnologică AdVac, care a fost utilizată şi la dezvoltarea şi fabricarea vaccinului recent aprobat al companiei Janssen împotriva virusului Ebola şi a vaccinurilor candidat împotriva Zika, VRS şi HIV. Vaccinul candidat se află deja în faza III a studiilor clinice.

„Strategia UE privind vaccinurile se concentrează pe furnizarea unui vaccin sigur şi eficient. Astăzi am încheiat cel de al treilea acord privind vaccinurile, extinzându-ne portofoliul de vaccinuri candidat şi, prin urmare, sporindu-ne şansele de a găsi un remediu eficient pentru virus. Vor urma şi alte acorduri şi suntem decişi pe mai departe să căutăm un vaccin eficient şi sigur pentru a combate această pandemie mortală”, spune Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

Decizia Comisiei de a sprijini acest vaccin se bazează pe o evaluare ştiinţifică solidă, pe tehnologia utilizată, pe experienţa companiei în dezvoltarea vaccinurilor şi pe capacitatea de producţie datorită căreia să se poată furniza vaccinuri întregii UE.

Alte știri de interes

Donald Trump a votat anticipat în Florida: „Am votat pentru un tip care se numeşte Trump”

Saghin Cristian

Preşedintele Poloniei Andrzej Duda, diagnosticat cu COVID-19

Mihnea Tudor

Eurobarometru: 60% dintre români sunt mulţumiţi de măsurile luate de UE pentru a combate pandemia de COVID-19

Mihnea Tudor

Peste 47 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din SUA, deja mai mulţi decât în 2016

Saghin Cristian

Spania, doborâtă de pandemie: a depăşit un milion de infecţii

Gloria Pascu

Alegerile prezidenţiale: Spionajul rus acuză SUA că urzesc o ”revoluţie” în R. Moldova

Saghin Cristian

Brigitte Macron a intrat în autoizolare

Saghin Cristian

Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei. Ministrul Sănătății din Belgia: Ne apropiem de un tsunami

Gloria Pascu

Familia lui Samuel Paty, primită la Palatul Elysee de către Emmanuel Macron

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »