Economie

Comisia Europeană a aprobat redirecţionarea a 550 milioane euro din fondurile politicii de coeziune pentru IMM-uri

Comisia Europeană a anunţat luni că a aprobat modificarea programului operaţional „Competitivitate” în România, prin redirecţionarea unei finanţări de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a acorda sprijin financiar unui număr de peste 120.000 de IMM-uri şi unor iniţiative de digitalizare şi educaţie electronică.

”Comisia Europeană a aprobat modificarea programului operaţional „Competitivitate” în România, prin redirecţionarea unei finanţări în valoare de 550 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a atenua efectele negative ale crizei provocate de coronavirus asupra economiei ţării. Se va acorda sprijin financiar unui număr de peste 120.000 de microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) şi unor iniţiative de digitalizare şi educaţie electronică”, a informat CE.

România a mobilizat deja fonduri UE în valoare de 350 de milioane de euro pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătăţii care se află în prima linie a luptei împotriva pandemiei, conform news.ro.

”Datorită flexibilităţii oferite de Iniţiativa pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII) a Comisiei, întreprinderile româneşti pot beneficia de acest sprijin vital pentru a depăşi dificultăţile cauzate de pandemie şi a menţine locurile de muncă. Alături de fondurile UE deja orientate către sectorul sănătăţii din România, precum şi către formare, educaţie şi infrastructuri, aceasta este o oportunitate unică pentru o redresare economică rapidă. În prezent, este extrem de important să se pună rapid în practică aceste măsuri”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Modificările sunt posibile datorită flexibilităţii excepţionale specifice Iniţiativei pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII) şi Iniţiativei plus pentru investiţii ca reacţie la coronavirus (CRII+), care le permit statelor membre să utilizeze finanţare în cadrul politicii de coeziune pentru a sprijini sectoarele cele mai expuse la pandemie.

”Aceste modificări vor întări efectul de transformare pe care îl au fondurile politicii de coeziune asupra economiei româneşti prin finanţarea inovării, a cercetării, a formării, a educaţiei, a gestionării moderne a apei, a sistemelor de canalizare, a drumurilor noi şi a altor tipuri de infrastructuri”, mai arată CE.

Alte știri de interes

Vehiculele şi containerele vor fi scanate și din mers de Poliția Transporturi – FOTO

Mihnea Tudor

Ancheta pentru execuţia bugetară în perioada 2017-2019. Cîțu: Ciolacu şi gaşca lui trebuie să plătească pentru subminarea economiei naţionale

Saghin Cristian

Înscrieri la minut: Ministrul Economiei anunță numărul de IMM-uri care au aplicat pentru accesarea granturilor pentru capitalul de lucru

Mihnea Tudor

Florin Cîțu, propunere CURAJOASĂ pentru Marcel Ciolacu. Se poate ajunge în penal: ”Crimă cu premeditare!”

Saghin Cristian

Vacanțe în pandemie – Românii au salvat litoralul bulgăresc în acest sezon

Saghin Cristian

INS: Producţia industrială a scăzut în primele opt luni, ca serie brută, cu 13,7%, faţă de perioadă similară din 2019

Saghin Cristian

Tranzacţii record la bursă, după ce România a devenit Piaţă Emergentă

Mihnea Tudor

Ungaria produce Remdesivir pentru tratarea Covid-19

Gloria Pascu

8 miliarde de dolari pentru reactoarele centralei Nucleare de la Cernavodă. Acord semnat cu SUA

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »