Comisia Europeană, somată să ia măsuri împotriva României, pentru că nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex

Comisia Europeană, somată să ia măsuri împotriva României, pentru că nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex
Comisia Europeană, somată să ia măsuri împotriva României, pentru că nu recunoaște căsătoriile între persoane de același sex

Uniunea Europeană ar trebui să elimine toate obstacolele cu care se confruntă persoanele LGBTIQ atunci când își exercită drepturile fundamentale, consideră deputații din Parlamentul European, iar România se află – alături de Ungaria și Polonia – în postura de stat membru UE acuzată că încalcă valorile europene. 

Într-o rezoluție referitoare la drepturile persoanelor LGBTIQ în UE – adoptată cu 387 voturi pentru, 161 împotrivă și 123 abțineri -, Parlamentul European transmite că acești cetățeni ar trebui să își poată exercita pe deplin drepturile, inclusiv dreptul la liberă circulație, oriunde în Uniunea Europeană.

Familiile LGBTIQ și cuplurile de același sex ar trebui să aibă aceleași libertăți de circulație și aceleași drepturi de reîntregire a familiei ca și celelalte

Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri împotriva României, Ungariei și Poloniei pentru încălcarea valorilor UE

Potrivit rezoluției Parlamentului European, căsătoriile sau parteneriatele înregistrate constituite într-un stat membru ”ar trebui să fie recunoscute în toate statele membre în mod uniform, iar soții și partenerii de același sex ar trebui tratați în același mod ca și cei de sex opus”.

Rezoluția îndeamnă toate țările UE să accepte ca părinți legali adulții menționați în certificatul de naștere al unui copil. În general, deputații doresc ca familiile LGBTIQ să aibă același drept la reîntregirea familiei ca și cuplurile de sex opus și familiile acestora.

Pentru a se asigura că copiii nu devin apatrizi atunci când familiile lor se mută într-un alt stat membru, eurodeputații susțin că familiile ar trebui să beneficieze de același tratament în întreaga UE.

În urma hotărârii Curții Europene de Justiție „Coman & Hamilton”, care a constatat că dispozițiile referitoare la „soț/soție” din Directiva privind libera circulație se aplică și cuplurilor de același sex, Comisia ar trebui să ia măsuri împotriva României, în cazul în care guvernul nu actualizează legislația națională pentru a reflecta această hotărâre”, solicită eurodeputații.

 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comisia europeana masuri impotriva romaniei nu recunoaste casatorii persoane acelasi sex
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes