Parlament, președinție

Comisia juridică a lui Șerban Nicolae respinge votul de două zile, propus de USR

Comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de respingere la proiectul de lege al senatoarei USR Florina Presada care prevede desfășurarea alegerilor locale timp de două zile, pe 26 și 27 septembrie. Senatul este prim for sesizat pe inițiativa legislativă.

A fost un vot majoritar „pentru” adoptarea raportului de respingere din partea PSD și UDMR, iar de la PNL a fost o abținere, informează news.ro.

Pe 24 iulie, senatorea USR Florina Presada a înregistrat la Senat un proiect de lege care prevede desfășurarea alegerilor locale timp de două zile. În condițiile în care votarea s-ar realiza doar într-o singură zi, procesul de votare ar fi serios îngreunat și întârziat că urmare a măsurilor de distanțare socială atât în interiorul secției cât și în afară ei, motivează parlamentarul.

Inițiativa vine după ce amendamentul USR cu același obiect a fost respins în Legea votată de către Legislativ care stabilește dată alegerilor pe 27 septembrie.

Proiectul prevede că „dată alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabile§te în ziua de duminică, 27 septembrie 2020.

Cu toate că ziua alegerilor locale e stabilită pe 27 septembrie, proiectul arăta că „votarea se desfășoară pe parcursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie 2020, și zilei de duminică, 27 septembrie 2020”.

„În fiecare dintre aceste zile, votarea începe la ora locală 7:00 și se iicheie la ora locală 21:00”, mai arată proiectul de lege.

Senatul este prim for sesizat pe inițiativa legislativă, decizională fiind Camera Deputaților.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Iohannis, după ce s-a vaccinat anti-COVID: Vaccinul este sigur, eficient şi recomand tuturor vaccinarea

Daniela Arnăutu

Iohannis a făcut marele anunț: Pe 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor

Daniela Arnăutu

CCR decizie în favoarea lui Ludovic Orban

Saghin Cristian

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis a anunțat, în sfârșit, că se va vaccina

Saghin Cristian

Iohannis a primit, în 2020, daruri în valoare de peste 8.700 de lei

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »