Parlament, președinție

Comisia juridică a lui Șerban Nicolae respinge votul de două zile, propus de USR

Comisia juridică a Senatului a adoptat marți un raport de respingere la proiectul de lege al senatoarei USR Florina Presada care prevede desfășurarea alegerilor locale timp de două zile, pe 26 și 27 septembrie. Senatul este prim for sesizat pe inițiativa legislativă.

A fost un vot majoritar „pentru” adoptarea raportului de respingere din partea PSD și UDMR, iar de la PNL a fost o abținere, informează news.ro.

Pe 24 iulie, senatorea USR Florina Presada a înregistrat la Senat un proiect de lege care prevede desfășurarea alegerilor locale timp de două zile. În condițiile în care votarea s-ar realiza doar într-o singură zi, procesul de votare ar fi serios îngreunat și întârziat că urmare a măsurilor de distanțare socială atât în interiorul secției cât și în afară ei, motivează parlamentarul.

Inițiativa vine după ce amendamentul USR cu același obiect a fost respins în Legea votată de către Legislativ care stabilește dată alegerilor pe 27 septembrie.

Proiectul prevede că „dată alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020 se stabile§te în ziua de duminică, 27 septembrie 2020.

Cu toate că ziua alegerilor locale e stabilită pe 27 septembrie, proiectul arăta că „votarea se desfășoară pe parcursul zilei de sâmbătă, 26 septembrie 2020, și zilei de duminică, 27 septembrie 2020”.

„În fiecare dintre aceste zile, votarea începe la ora locală 7:00 și se iicheie la ora locală 21:00”, mai arată proiectul de lege.

Senatul este prim for sesizat pe inițiativa legislativă, decizională fiind Camera Deputaților.

Alte știri de interes

Viza de lungă şedere pentru detaşare | Lege aprobată de Klaus Iohannis

Gloria Pascu

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Proiect de lege: Schimbări fundamentale pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Saghin Cristian

USR a depus un proiect de lege prin care votul Diasporei la parlamentare se desfăşoară timp de două zile

Mihnea Tudor

PSD a reintrodus, printr-un amendament, creşterea pensiilor cu 40% şi mărirea salariilor profesorilor în acest an şi nu din 2021, aşa cum a propus Guvernul

Mihnea Tudor

O lege CRUNTĂ votată de PSD, PMP și UDMR desființează sute de firme care fac comerț cu motorină. Biriș: Lege cu dedicație

Mihnea Tudor

Iohannis: Țara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Mihnea Tudor

Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Saghin Cristian

Dezastru pentru PSD, iar Alfred Simonis critică pe toată lumea: Parlamentari cumpărați la bucată

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »