Comoara ascunsă în Munții Stâncoși a fost găsită. Au fost 10 ani de căutări

Un cufăr plin cu aur, cu rubine, smaralde și diamante a fost ascuns în urmă cu 10 ani de un colecționar de artă, Forrest Fenn. Tot el a anunțat, duminică, faptul că a fost găsită comoara îngropată în Munții Stâncoși. În jur de 350.000 de oameni din toată lumea au cutreierat munții ca să caute comoara. Unii chiar au renunțat la locurile lor de muncă pentru a se putea dedica găsirii comorii.

“Era sub cerul liber, în vegetația luxuriantă din pădurile Munților Stâncoși și nu se clintise din locul în care am ascuns-o acolo, acum mai bine de 10 ani. Nu știu cine este persoana care a găsit-o, dar poezia din cartea mea a condus-o la locul exact”, a spus excentricul colecționar.

Comoara a fost găsită de către un bărbat care nu a vrut să îi fie dezvăluită identitatea și care i-a trimis colecționarului o fotografie cu cufărul în care se află pietrele prețioase.

Comoara este estimată la circa 2 milioane de dolari, iar ascunderea acesteia a fost modalitatea prin care Forrest Fenn s-a gândit să-i determine pe oameni să exploreze natura și să le dea o speranță celor afectați de criza economică. Indiciile despre locul în care a fost ascunsă comoara se regăsesc într-o poezie publicată într-o autobiografie a lui Fenn din 2010.

Cinci persoane au murit încercând să recupereze cufărul cu bogății.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

comoara din muntii stancosicomoara gasitaForrest Fenn
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes