Comuna Ciorogârla – carantină pentru 14 zile

Exploziei de cazuri de COVID-19 determină autoritățile să bage în carantină tot mai multe localități, așa cum se întâmplă cu Ciorogârla, o comună aflată în apropierea capitalei. Măsura a fost luată după ce rata de incidenţă cumulată calculată joi pentru ultimele 14 zile a atins 7,99/1.000 de locuitori.

Autoritățile i-au informat pe locuitori despre noile măsuri, iar de azi, cine nu le respectă va fi amendat. Polițiștii păzesc intrarea și ieșirea din comună Ciorogârla și verifică fiecare persoană care trece pe acolo.

Începând cu data de 13.11.2020, ora 20.00, pentru comuna Ciorogârla a fost instituită carantina zonală, în urma emiterii Ordinului şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat. Propunerea privind carantinarea comunei Ciorogârla a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 41/12.11.2020, desfăşurată în urma evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Ciorogârla, judeţul Ilfov, întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov în vederea instituirii măsurii de carantină zonală, evaluare avizată şi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică“, precizează Prefectura Ilfov.

În ultimele 14 zile, 52 de localnici din cei 6.512 s-au infectat cu SARS-CoV-2.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carantina carantina in ciorogarla carantina romania ciorogarla carantina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes