Administrație locală

Comuna Grădina, localitatea cu un singur candidat la primărie şi o singură listă de consilieri. Localnicilor le e frică de primarul PSD

Comuna Grădina este singura localitate din judeţul Constanţa care are un singur candidat pentru Primărie, pe actualul primar, şi o singură listă de consilieri, a Partidului Social Democrat, iar preşedinţii mai multor organizaţii judeţene spun că acolo nu au găsit nicio persoană dispusă să candideze împotriva actualei administraţii locale.

Biroul Electoral de Circumscripţie Grădina a confirmat pentru News.ro că în cursa pentru Primărie s-a înscris un singur candidat, este vorba de Gabriela Iacobici, actualul primar PSD, şi a fost depusă o singură listă pentru Consiliul Local tot din partea social-democraţilor.

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, a declarat pentru News.ro, că localitatea Grădina este fief PSD, iar localnicilor le este teamă să se poziţioneze altfel din punct de vedere politic decât primarul în funcţie.

Oamenilor le e frică

Grădina este o localitate fief PSD şi lumea refuză să se înregimenteze într-un alt partid. Ca să faci o organizaţie sau o listă de candidaţi trebuie să strângi semnături. Cei cu care am vorbit le-a fost frică să semneze, nu vor să fie marcaţi că s-au poziţionat altfel decât primarul în funcţie. La fel a fost şi acum patru ani”, a afirmat preşedintele PNL Constanţa.

Şi preşedintele Partidului Mişcare Populară Constanţa, Claudiu Palaz, spune că a căutat un candidat la Grădina, dar nu a reuşit să găsească pe cineva dispus să candideze la primărie.

“La Grădina nu a vrut nimeni să candideze. Am vrut să am candidat acolo, dar nu am găsit oameni care să dorească acest lucru. La fel cum nu am găsit nici la Ciobanu, la 23 August, la Gârliciu. Sunt localităţi cu primari în funcţie de mai mult timp. La Grădina oamenii cu care am luat legătura ne-au spus că sunt mulţumiţi de primar şi că nu au motiv să candideze”, a afirmat Claudiu Palaz. El a mai spus că dacă o persoană acceptă să candideze nu înseamnă că o va face şi nu-şi va depune dosarul de candidatură sau poate candida din partea altui partid, cum s-a întâmplat cu candidatul PMP din comuna Nicolae Bălcescu care în ultima zi s-a înscris la PSD şi e candidatul acestei formaţiuni la primărie. PMP are candidaţi în 50 din 70 de localităţi din judeţul Constanţa.

Preşedintele organizaţiei judeţene a USR Constanţa, Remus Negoi, a afirmat pentru News.ro că alianţa USR-Plus are candidaţi în 34 de localităţi din 70, iar în celelalte 36 nu au fost găsiţi oameni care să corespundă criteriilor şi care să se implice.

“Avem 34 de candidaţi la primăriile din judeţul Constanţa, dar acoperim cam 92 la sută din suprafaţa judeţului. Deocamdată nu am găsit oameni care să corepundă criteriile şi care să se şi implice în toate localităţile”, a explicat liderul USR Constanţa.

PSD este singurul partid care are candidaţi în toate localităţile din judeţul Constanţa, urmat de PNL cu 69 de candidaţi. Aşadar, comuna Grădina este singura localitate din judeţ cu un singur candidat la primărie.

O situaţie similară a fost în comuna Grădina şi la alegerile din 2016. Atunci PNL a încercat să depună candidaturi pentru Primărie şi Consiliul Local, dar reprezentanţii Biroului Electoral au descoperit anumite nereguli pe listele de susţinători.

Comuna Grădina este condusă din anul 2008 de către Gabriela Iacobici (foto) din partea PSD.

Alte știri de interes

Denunţ la DNA împotriva lui Nicuşor Dan, depus de câțiva parlamentari PSD

Mihnea Tudor

Băsescu, anunț despre retragerea din cursa pentru Primărie. Acum nu mai este căpitan de vas, ci… aeronavă

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

Băsescu: Eu îi cer demisia lui Cioloş din politică pentru modul în care a desfiinţat doi şi un sfert şi a lăsat clanurile să îşi facă de cap

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Gabriela Firea minte. Nu am spus niciodată că voi scoate subvenţia la transportul public şi cea pentru termoficare

Mihnea Tudor

Liderul ALDE solicită din nou amânarea începerii anului şcolar. Cum motivează Tăriceanu

Mihnea Tudor

Alegeri locale 27 septembrie: Se poate vota și cu buletin expirat. Ordinea oficială a candidaților pe buletinele de vot

Mihnea Tudor

Bătălie politică extremă: Un primar din Dâmboviţa a stabilit că viceprimarul va lucra noaptea şi trebuie să cureţe comuna şi să păzească baza sportivă

Mihnea Tudor

Orban, reproșuri pentru un drum început în mandatul său la Transporturi: Dacă atunci ar fi fost votat PNL, acel drum expres era gata de cinci ani de zile

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »