Consiliul General a votat suspendarea PUZ-urilor de sector

Consiliul General al Municipiului București a votat, vineri, după amiază, suspendarea PUZ-urilor de sector, în variantă liberală, pentru 12 luni.

Amendamentul primarului general care prevede ca cele 5 PUZ-uri de sector să fie suspendate pe o perioadă de 12 luni a fost adoptat de Consiliul General cu 29 de voturi „pentru”, 26 „împotrivă” şi zero abţineri.

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că cele cinci planuri urbanistice zonale de sector care trebuie suspendate sunt absolut nocive şi distrug sute de hectare de spaţiu verde, cât şi oportunităţile de dezvoltare ale Capitalei. El a adăugat că pe ordinea de zi a Consiliului General figurează un proiect de hotărâre prin care Parcul Natural Văcăreşti va trece în administrarea PMB. Dan a prezentat un amendament care propune suspendarea celor 5 PUZ-uri pe o perioadă de 12 luni. USR a anunţat că susţine amendamentul propus de edilul general al Capitalei. Amendamentul lui Nicuşor Dan a fost adoptat de către CGMB.

Hotărârea CGMB

„Art. 1 – H.C.G.M.B nr. 339/2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal se suspendă pe o perioadă de 12 luni începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Pe perioada suspendării HCGMB nr. 339/2020, primarul şi direcţiile din cadrul aparatului de specialitate ale primarului general vor analiza neconcordanţele cu legislaţia aplicabilă în domeniul urbanismului la nivel de Unitate Teritorială Reglementată (UTR), în vederea identificării situaţiilor neconforme.

În termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, primarul general şi aparatul de specialitate vor comunica public Unităţilor Teritoriale Reglementate în care au fost identificate neconcordanţe cu legislaţia aplicabilă în domeniul urbanismului.

La expirarea celor 90 de zile, primarul general şi aparatul de specialitate vor organiza dezbateri publice în vederea identificării soluţiilor optime de reglementare urbanistică.

Art. 2 Prevederile articolului 1, alineatul 1 nu se aplică certificatelor de urbanism pentru autorizare emise anterior adoptării prezentei hotărâri şi autorizaţiilor de construire/desfiinţare aflate în curs de emitere şi pentru care au fost deja emise certificate de urbanism în baza HCGMB nr. 339/2020.

Cererile pentru emiterea certificatelor de urbaanism pentru autorizare depuse anterior momentului intrării în vigoare a prezentei hotărâri şi nesoluţionate se vor soluţiona conform legislatiei specifice în vigoare.

Primatul Municipiului Bucureşti şi primarii sectoarelor Municipiului Bucureşti au obligaţia de a comunica CGMB până luni 1 martie 2021, ora 17.00, lista tuturor cererilor depuse pentru emiterea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construcţie/desfiinţare formulate până la 26 februarie 2021, aflate în curs de soluţionare.

Pe perioada suspendării HCGMB nr. 339/2020, certificatele de urbanism şi autorizaţiile de consturire/desfiinţare care vor fi emise de primarul municipiului Bucureşti şi de primarii sectoarelor municipiului Bucureşti vor respecta prevederile documentaţiilor de urbanism anterioare HCGMB nr. 339/2020.

Articolul 3 se elimină şi articolul 4 rămâne neschimbat şi devine articolul 3”, arată amendamentul prezentat de către primarul general în şedinţa de vineri a CGMB. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nicusor danpuz suspendatesedinta consiliu generalsuspendare puz sector
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes