Consiliul Judeţean Iași a demarat procedurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani

Consiliul Judeţean Iași a demarat procedurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani
Consiliul Judeţean Iași a demarat procedurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani

Consiliul Judeţean Iaşi anunţă că a demarat procedurile pentru redeschiderea spitalului mobil de la Leţcani ”în cel mai scurt timp posibil”, după remedierea deficienţelor identificate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

Conducerea CJ Iaşi a precizat că luni a avut loc o întâlnire pe tema redeschiderii spitalului mobil de la Leţcani, la care au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest.

”A trecut fix o lună de la ultima întâlnire de lucru în care am stabilit de comun acord cu proprietarul spitalului Euronest şi autorităţile medicale, Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi şi DSP, un termen de 30 de zile pentru remedierea tuturor deficienţelor identificate în urma controalelor Ministerului Sănătăţii şi ISU. Prioritatea noastră acum este să redăm cât mai repede spitalul circuitului medical şi pacienţilor, aşa cum a fost intenţia de la bun început”, a declarat şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

El a afirmat că în urma discuţiilor de luni s-a convenit ca Spitalul de Boli Infecţioase să asigure calitatea actului medical la unitatea mobilă de la Leţcani, în timp ce Asociaţia Euronest şi-a luat angajamentul că unitatea este complet funcţională din punct de vedere tehnic şi că nu prezintă niciun risc.

”Începând de mâine (marţi – n.r.) vor fi iniţiate toate procedurile pentru redeschiderea spitalului în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost închis în luna ianuarie, autorităţile explicând atunci că sunt necesare lucrări de igienizare şi dezinfecţie. Unitatea mobilă nu a mai fost deschisă, conducerea CJ Iaşi invocând deficienţe grave care pot pune în pericol siguranţa pacienţilor.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost deschis în luna octombrie a anului trecut, la câteva luni după ce zecile de containere care compun unitatea medicală au fost aduse din Turcia de către firma care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Iaşi. Spitalul a costat peste 13 milioane de euro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

CJ Iasi edeschdere spital mobil letcani
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes