Consultări Cotroceni: PNL merge cu propunerea Florin Cîţu, ca prim-ministru

Iulian Dumitrescu, Prim-vicepreşedintele PNL, a anunţat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că liberalii vor merge la cea de-a doua rundă de consultări de la Palatul Cotroceni, pentru formarea Guvernului, cu Florin Cîţu propunere pentru funcţia de prim-ministru, aceasta fiind decizia luată în forul de conducere statutar.

”Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni”, a scris Dumitrescu.

El a continuat: ”Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”.  

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat joi partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui alt premier, după ce Cabinetul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

Discuţiile ar urma să înceapă de la ora 11.00.

Vîlceanu, confirmă

România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal, condus de Florin Cîţu., transmite Secretarul general al PNL, deputatul Dan Vîlceanu, pe pagina sa de Vacebook.

”Am observat un val de fake news în ultimele zile, inițiat de adversarii Partidului Național Liberal, şi aş vrea să reamintesc un lucru. Există o decizie asumată și votată în Partidul Național Liberal: propunerea de premier este președintele PNL.
România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal, condus de Florin Cîţu.
Cred că și unii, și alții, trebuie să fim echilibrați, să dăm dovadă de responsabilitate. Responsabilitatea despre care a vorbit toată lumea, astăzi, la tribuna Parlamentului.”, scrie Vîlceanu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

citu prim ministru consultari majoritate parlamentara premier pnl
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes