Tehnologie

Conturile vedetelor, sparte de hackeri. Atac de inginerie socială coordonat

Pe conturile de Twitter ale mai multor miliardari americani, precum Elon Musk, Bill Gates, Jeff Beszos sau Michael Bloomberg, ale unor politicieni, Barack Obama sau Joe Biden, sau ale vedetelor, precum Kanye West, au fost postate, miercuri, mesaje în care urmăritorii lor erau îndemnaţi să trimită bani într-un cont de Bitcoin pentru a primi înapoi dublul sumei.

Twitter a anunţat prin intermediul contului oficial de suport clienţi că a îngheţat postarea de mesaje publice pentru toate conturile verificate, ca măsură de siguranţă în urma atacului cibernetic la care au fost supuse, miercuri, zeci de conturi ale unor politicieni, milionari sau vedete.

”Suntem conştienţi de un incident de securitate care afectează conturile pe Twitter. Cercetăm şi luăm măsuri pentru remedierea acesteia”, a postat Twitter Support, ieri dimineaţa.

Atac de inginerie socială coordonat

”Ancheta noastră este încă în curs, dar iată ce ştim până acum: Am detectat ceea ce credem a fi un atac de inginerie socială coordonat de către persoane care au vizat cu succes unii angajaţi de-ai noştri, care au acces la sistemele şi instrumentele interne. Ştim că au folosit acest acces pentru a prelua controlul multor conturi foarte vizibile (inclusiv verificate) şi au postat tweet-uri în numele lor”, arată Twitter.

Având în vedere că numeroase conturi au fost îngheţate, mulţi utilizatori au apelat la alte platforme de socializare pentru a-şi transmite mesajele. Un astfel de caz a fost şi preşedintele american, Donald Trump. El a postat pe Facebook un mesaj în care a anunţat că are un nou şef de campanie.

Twitter transmite că imediat ce a luat cunoştinţă de incident a închis imediat conturile afectate.

Alte știri de interes

Surface Duo – Primul telefon pliabil Microsoft, mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Gloria Pascu

Facebook a lansat Reels – o versiune proprie TikTok. Cum funcţionează noua aplicaţie

Mihnea Tudor

Samsung Galaxy Note 20 lansare pe piață, cu ecrane de 6,7 și 6,9 inch. Preț și disponibilitate

Mihnea Tudor

Succes al misiuni NASA și SpaceX. Cei doi astronauţi au revenit pe Pământ

Mihnea Tudor

Smart City București. Trecerea administrației publice la un concept Smart City modular și unificat ar putea fi o soluție pentru ieșirea din haos

Furdu Constantin

Smart City Barcelona – Strategia inteligentă a orașului catalan

Furdu Constantin

Centrele de inovare digitală în Programul Europa Digitală. Un program de finanțare dedicat susținerii transformării digitale a economiei și societății europene

Furdu Constantin

Ce se întâmplă cu mașinile cu volan pe dreapta? Anunțul RAR

Gloria Pascu

Smart REGION – Construcția Unificată a Regiunilor de Dezvoltare. Cadrul Strategic și Funcțional de Dezvoltare al Regiunilor Inteligente

Furdu Constantin

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »