Convenția Anti-Mită a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este în vigoare în România, începând cu 22 septembrie. Ciucă: ”Aderarea României la Convenția Anti-mită va crește reputația companiilor românești”

Ciucă: ”Aderarea României la Convenția Anti-mită va crește reputația companiilor românești”
Ciucă: ”Aderarea României la Convenția Anti-mită va crește reputația companiilor românești”

Momentul marchează intrarea țării noastre în rândul statelor care aplică cele mai ridicate standarde de conduită etică, de transparență și de siguranță în cadrul schimburilor dintre țări.

Modul în care suntem priviți de marii investitori, dar și de instituțiile financiare internaționale se va îmbunătăți în perioada următoare, România fiind acum o țară în care lupta împotriva corupției este la același nivel precum în cele mai dezvoltate state ale lumii. Ratificarea acestei convenții în luna iulie a acestui an a fost doar una dintre componentele procesului admiterii României în OECD. Organizația include 70% din producția și comerțul globale, dar și 90% din suma totală a investițiilor străine directe la nivel mondial, având în rândurile sale membri precum SUA, Germania și Japonia. Integrarea țării noastre în Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică este un obiectiv de țară esențial, susținut de președintele PNL Nicolae Ciucă.

Prin aderarea României la OECD, țara noastră transmite un mesaj clar altor state și își formează o imagine pozitivă la nivel general. România arată astfel faptul că are standarde ridicate din punct de vedere al eticii și dă dovadă de transparență și siguranță din punct de vedere al schimburilor comerciale cu alte națiuni.

De mai bine trei decenii, Grupul de lucru anti-mită acționează ca o forță motrică la nivel global, care promovează lupta împotriva coruperii funcționarilor publici străini în cadrul operațiunilor economice internaționale.

“Aderarea României la Convenția Anti-mită va crește reputația companiilor românești, contribuind la includerea acestor companii în lanțurile de aprovizionare la nivel global, facilitând câștigarea de contracte de achiziții publice în străinătate. Consolidarea încrederii de care se bucură România la nivel internațional se va concretiza, astfel, și prin atragerea de noi investitori străini responsabili, întrucât aderarea la Convenție transmite un semnal foarte puternic la nivel internațional în legătură cu respectarea de către România a standardelor și bunelor practici în materie de anti-corupție. “, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conventia anti mitamita romanianicolae ciucaspaga in romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes