Copa America, finala: Brazilia – Peru | Se știe noua campioană a Americii VIDEO

Brazilia Peru rezultat Copa America – În finala mare de la Copa America 2019, Brazilia a câștigat trofeul pentru a noua oară în istorie și pentru prima dată în ultimii 12 ani, după ce s-a impus în mare finală cu Peru, scor 3-1. Jucătorii ‘Selecao’ au deschis repede scorul prin Everton, în minutul 15, însă veteranul Guerrero a egalat pentru Peru în minutul 44 din penalty.

Brazilia a reușit să întoarcă scorul până la pauză, Gabi Jesus marcând pentru 2-1 în minutul 45+3. Același Gabi Jesus a comis o gafă uriașă în minutul 70, când a văzut cel de-al doilea cartonaș galben și a fost eliminat de arbitru. Cu un om în plus, peruanii au dominat finalul, însă tot Brazilia a marcat. Richarlison a înscris din penalty în minutul 90 și a închis, practic, meciul.

VIDEO

Brazilia Peru rezultat Copa America – De menţionat că cele două echipe s-au mai înfruntat şi în faza grupelor actualei ediţii a Copei America, brazilienii impunându-se cu un categoric 5-0, pe 22 iunie, la Sao Paulo.

Brazilia, cvintuplă campioană mondială, cucereşte astfel un nou trofeu major după o pauză de 12 ani, ultimul succes al naţionalei “canarinha” datând de la Copa America 2007.

Brazilia – Peru finala Copa America 2019


Brazilia: Alisson – Daniel Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Coutinho (Eder Militao, 77), Casemiro, Arthur, Everton (Allan, 90+2) – Firmino (Richarlison, 75) Gabriel Jesus.
Selecţioner: Tite.

Peru: Pedro Gallese – Luis Advíncula, Carlos Zambrano, Luis Abram, Miguel Trauco – Renato Tapia (Christofer Gonzales, 83), Yoshimar Yotun (Raul Ruidíaz, 79), Andre Carrillo (Andy Polo, 86) – Christian Cueva, Edison Flores, Paolo Guerrero. Selecţioner: Ricardo Gareca (Argentina).
Arbitru Roberto Tobar (Chile). 

La Copa America 2019, Everton (Brazilia) și Guerrero (Peru) și-au împărțit titlul de golgheter al turneului, fiecare marcând câte trei goluri de-a lungul acestei ediții

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Brazilia - Peru finala Copa America 2019 copa america
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes