Copil de aproape 2 ani, în stare gravă după ce a căzut de pe balconul locuinţei. Mama lui s-a aruncat după el pentru a-l salva

Un copil de aproape doi ani din judeţul Bacău este în stare gravă după ce a căzut, vineri, de pe balconul locuinţei pe acoperişul unei clădiri învecinate, de la o distanţă de 4 metri. Mama lui, văzând incidentul, s-a aruncat şi ea de pe clădire pentru a-l salva, fiind rănită. O asistentă medicală din localitate, aflată în timpul liber, a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, Daniel Ungureanu, a declarat, vineri, pentru News.ro, că un echipaj a intervenit în locaitatea Podul Turcului, din judeţul Bacău, unde un copil de aproape doi ani a căzut de pe balconul locuinţei pe acoperişul unei clădiri învecinate.

”Copilul de un an şi opt luni a căzut de pe balconul locuinţei pe acoperişul unei clădiri învecinate, de la o distanţă de aproximativ patru metri. Mama lui a auzit zgomotul, a văzut incidentul şi a vrut să-l salveze, s-a aruncat şi ea după el. Copilul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu stare comatoasă. Pentru salvarea sa a fost solicitat elicopterul SMURD care l-a transportat la Iaşi”, a declarat daniel Ungureanu.

Potrivit acestuia, mama copilului a suferit o fractură de gleznă, este conştientă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Bacău, cu un echpaj de la SAJ Bacău care se eliberase între timp.

Ungureanu a precizat că primul ajutor i-a fost acordat copilului de către o asistentă medicală aflată în timpul liber.

Femeia, care lucrează ca asistentă în localitate, a auzit despre producerea incidentului şi s-a deplasat la faţa locului, imobilizând coplul şi asigurând prima ntervenţie până la sosirea echipajului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ambulanta vaslui copil cazut mama sarita copil
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes