Coreea de Nord, un nou tir cu o rachetă balistică

Coreea de Nord, un nou tir cu o rachetă balistică
Coreea de Nord, un nou tir cu o rachetă balistică

Coreea de Nord a efectuat miercuri (ora locală) un nou tir cu o rachetă balistică, potrivit statului-major sud-coreean, transmite AFP.

Un responsabil din cadrul Pentagonului a anunțat, al rândul său, că militarii americani au detectat un “posibil tir de rachetă” al Coreii de Nord, primul după mai multe luni.

“În jurul orelor 13.30 (marți, 18.30 GMT), am detectat un posibil tir de rachetă provenind din Coreea de Nord”, a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Președintele american, Donald Trump, a fost informat despre tirul de rachetă din Coreea de Nord în timp ce dispozitivul balistic se mai afla în zbor, a anunțat Casa Albă marți.

Președintele se află în vizită la Congres în momentul tirului și “a fost informat despre situația din Coreea de Nord în timp ce racheta era încă în zbor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Racheta a fost lansată spre est din provincia meridională Pyongan de Sud, a informat agenția sud-coreeană de presă Yonhap, precizând că militarii sud-coreeni și americani analizează datele.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes