Corespondentul New York Times a fost ucis de ruși, în apropiere de Kiev – VIDEO

Corespondentul New York Times a fost ucis de ruși, în apropiere de Kiev. Sursa foto: colaj Twitter
Corespondentul New York Times a fost ucis de ruși, în apropiere de Kiev. Sursa foto: colaj Twitter

Un jurnalist american, Brent Renaud, colaborator al New York Times a fost ucis în apropiere de Kiev, la Irpin, afirmă șeful poliției din regiune, într-o postare pe Facebook, potrivit Guardian și Nexta TV.

Alți doi corespondenți de presă au fost răniți, potrivit unei postări a șefului poliției regionale, care a adăugat că aceștia au fost duși la un spital din capitala ucraineană.

Jurnalistul video Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, a fost împușcat când forțele ruse au deschis focul asupra mașinii în care se afla, în apropiere de Irpin.

VIDEO

Brent Renaud corespondent al The New York Times, a fost ucis, iar un coleg de-al său a fost rănit, a declarat Andrei Nebitov, șeful poliției din regiunea Kiev.

„Invadatorii ucid cu cinism chiar și jurnaliştii din mass-media internaționale care încearcă să arate adevărul despre atrocitățile trupelor rusești în Ucraina. Astăzi, un corespondent în vârstă de 51 de ani al New York Times de renume mondial a fost împușcat mortal în Irpen. Un alt jurnalist a fost rănit. În prezent, încearcă să scoată victima din zona de luptă”, a scris Nebitov pe Facebook.

VIDEO

De asemenea, a fost publicată și legitimația de jurnalist a lui Brent Renaud și pașaportul acestuia.

New York Times a transmis că este profund afectat de veste, precizând că Renaud a lucrat de mari multe ori pentru ziar, dar nu era trimis de publicație acum în Ucraina, legitimația prezentată de poliția ucraineană fiind emisă acum câțiva ani.

Brent Renaud, câștigător al mai multor premii, și-a petrecut ultimele două decenii producând filme și programe de televiziune împreună cu fratele său Craig, potrivit imdb.com.

Frații Renaud sunt cunoscuți mai ales pentru că spun poveștile oamenilor din punctele dramatice ale lumii, iar proiectele lor au acoperit războaiele din Irak și Afganistan, cutremurul din Haiti, tulburările politice din Egipt și Libia, lupta pentru Mosul, extremismul din Africa, violența cartelurilor din Mexic și criza tinerilor refugiați din America Centrală.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

#putin armata rusa brent renaud crima de razboi jurnalist american ucis jurnalist ucis
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes