Coronavirus – Anunț sumbru: Africa de Sud pregătește 1,5 milioane de morminte

Regiunea sud-africană Gauteng, unde se află şi oraşele Johannesburg şi Pretoria şi care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pe continentul african, intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului, anunță responsabilul provincial pentru sănătate, Bandile Masuku, la o conferinţă de presă desfăşurată la Johannesburg. El se ducea într-o vizită la un teren unde se sapă deja morminte pentru situaţia în care ar fi nevoie de înmormântări masive.

”Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a explicat responsabilul sud-african, pentru presa locală.

Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia COVID-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent în Africa de Sud au fost confirmate 215.855 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.502 decese.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

africa de sud coronavirus coronavirus africa milioane de morminte
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes