Special

Coronavirus – De ce trebuie închise școlile imediat? Părerea unui specialist

De ce trebuie închise școlile imediat, este întrebarea care circulă acum în mediul online și nu numai. Pericolul coronavirusului COVID-19 este mai mare ca oricând, iar epidemia se răspândește parcă prea ușor, în Europa.

Florn Hozoc, specialist din industria farmaceutică a postat, pe o rețea de socializare, o explicație simplă, ca răspuns la întrebarea:

De ce trebuie închise școlile imediat?

”Pentru că acestea sunt comunități în care se poate amplifica transmiterea virusului SARS-COV2. Conform datelor existente până la acest moment, copiii dezvoltă mai ales forme subclinice ale COVID-19, astfel că ei nu vor putea fi identificați și izolați, chiar dacă sunt infectați și contagioși.

Școlile se vor transforma repede în mediu de transmitere comunitară a virusului către persoanele vulnerabile din familiile copiilor infectați și contagioși, dar clinic sănătoși.

Așa cum spuneam și ieri, tocmai pentru că peste 80% dintre persoanele infectate dezvoltă forme foarte ușoare, va fi foarte greu să le identifici și să le izolezi pe acestea, astfel încât să nu transmită virusul la alți 2-3 oameni, dintre care unii sunt persoane vulnerabile.

Iar cel mai grav va fi că, în curând, vom avea din ce în ce mai multe cazuri fără istoric de contact cu una dintre zonele cunoscute (China, Italia, Corea de Sud, Iran). Adică vom avea din ce în ce mai mulți pacienți care nu se vor mai încadra în definiția de caz, care acum are la bază contacul cu o persoană ce a călătorit într-o zonă cu epidemie.

Chiar dacă închiderea școlilor va afecta viața multor copii și a familiilor lor, doar așa putem întârzia cât mai mult infectarea unui procent foarte aproape de 10% din populația totală. Se vor salva viețile a zeci de mii de persoane vulnerabile (bătrâni, pacienți cronici și imunodeficienți), care vor muri pentru că nu vor avea parte de îngrijirea necesară, spitalele noastre fiind total nepregătite.

Pe de altă parte, se pot găsi resursele tehnice pentru ca școlile să organizeze cursuri online pentru urmatoarele 20-30 zile.

Mai ales că deocamdată acești copiii încă mai au bunicii în viață, deci au cu cine să stea acasă. Închiderea școlilor se face pentru a salva viețile bunicilor și a altor persoane vulnerabile, nu viețile copiilor, care deocamdată fac forme foarte ușore ale bolii”, a scris pe pagina sa de Facebook Florin Hozoc, CEO Besmax Pharma Distribution SRL.

Alte știri de interes

Drepturile Digitale ale Cetățenilor. Cum sprijinim implicarea cetățenilor în gestionarea situațiilor de urgență

Mihnea Tudor

Semnătura electronică, aprobată în OUG pentru orice document. Cea mai importantă măsură în domeniul digitalizării din ultimii ani.

Mihnea Tudor

Coronavirusul aduce restricții MAJORE de trafic: Cursele aeriene din și spre Italia, suspendate. Carantină și autoizolare pentru alte categorii de călători

Mihnea Tudor

Lista cu E-uri dintr-un sandviș. Zeci de aditivi alimentari într-o înghițitură

Mihnea Tudor

Primul caz de #coronavirus a fost confirmat în România. Ce facem?

Saghin Cristian

Viața la țară: fără medici de familie, fără asistență medicală de urgență

Saghin Cristian

Ce se întâmplă cu pensiile la români – Anunțul lui Rareș Bogdan

Mihnea Tudor

Dezbatere cu participare românească la Paris, pe tema transportului în Europa

Mihnea Tudor

Cristina Țopescu a murit, iar în stomacul ei au fost găsite mai multe medicamente. Cauza morții

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »