International Recomandate

Coronavirus Europa – Uniunea Europeană rezervă 300 de milioane de doze ale unui potențial vaccin

Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu compania Sanofi pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19. Dozele rezervate ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul.

Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE. Comisia continuă discuțiile intense cu alți producători de vaccinuri”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Etapa realizată astăzi cu Sanofi este o primă piatră de temelie a unei strategii europene în materie de vaccinuri mult mai cuprinzătoare. Vor urma mai multe informații, în curând. Suntem angajați în discuții avansate cu alte câteva societăți. Cu toate că nu știm, astăzi, care este vaccinul care se va dovedi a fi cel mai eficace în cele din urmă, Europa investește într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promițătoare, pe baza diferitelor tipuri de tehnologii. Această strategie ne sporește șansele de a obține rapid un remediu eficace împotriva virusului. Un vaccin ar fi un adevărat bun global. Ne angajăm să sprijinim accesul inclusiv pentru țările mai vulnerabile, pentru ca acestea să poată ieși din această criză”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit Comisiei Europene, discuțiile preliminare încheiate astăzi sunt menite să ducă la un angajament prealabil de achiziție care urmează să fie finanțat prin Instrumentul pentru sprijin de urgență, care prevede fonduri dedicate creării unui portofoliu de potențiale vaccinuri cu profiluri diferite și produse de societăți diferite.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Dreptul de a te deconecta digital ar putea deveni realitate. Munca la distanță, reglementată în Uniunea Europeană

Mihnea Tudor

Comparatoarele de TARIFE la gaze naturale şi energie electrică sunt disponibile pe site-ul Consiliului Concurenţei

Mihnea Tudor

Toni Grecu, diagnosticat cu Covid-19, prima reacție de pe patul de spital

Mihnea Tudor

Incendiu în India, la Serum Institute, unde se produce vaccinul AstraZeneca

Mihnea Tudor

Șapte morți după vaccinare, într-un cămin de bătrâni din Germania

Ionel Lăcătuș

Atentat sinucigaş la Bagdad » Cel puţin 13 morţi şi 30 de răniţi – VIDEO

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »