Sanatate

Coronavirus – Institutul Matei Balș, la capacitate maximă de internări

Institutul Matei Balș din Capitală este la capacitate maximă și nu mai sunt locuri pentru bolnavii de Covid-19. Spitalul are 640 de locuri, dar în situația de epidemiei de SARS-CoV-2 sunt ocupate mai puține din cauza restricțiilor impuse. Toate sunt ocupate, iar internările se fac în funcție de pacienții externați.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” a declarat pentru B1 TV că dacă situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus va continua în acest ritm, de aproximativ 300 de noi cazuri zilnic, situația se complică. Specialistul a precizat că există spitale de suport Covid-19 și se fac internări, dar există o mare presiune din cauza numărului mare de pacienți cu SARS-CoV-2.

“Faptul că în ultimele zile au fost multe îmbolnăviri, deci multe internări, nu înseamnă că nu se vor mai face internări. Se atinge capacitatea maximă, iar lucrurile, dacă vor evolua în felul acesta, poate să apară o presiune mare. E clar că sunt spitalele de suport, e clar că se fac externări în fiecare zi, nu intră în discuție situația că nu se fac internări, însă trebuie tras un semnal de alarmă. Dacă se continuă în felul acesta și continuă îmbolnăvirile, lucrurile vor fi clar mai complicate”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

În privința internărilor, medicula spus că în fiecare zi sunt externate noi persoane, iar în locul lor vin alți pacienți.

„În condițiile de criză Covid-19, numărul de locuri este clar mai mic. Sunt zone contaminate sau nu. Spre exemplu, noi, la adulți avem peste 200 de pacienți în orice moment. Variază în funcție de cazurile respective, care trebuie izolate. Nu sunt 640 de locuri. Sunt locuri la adulți, la copii, dar cu siguranță mai puține în aceste condiții de pandemie.

Internări se mai fac. În orice zi există externări, deci lucrurile sunt dinamice. Există doar mesajul că lucrurile se pot complica, dacă mergem pe acest trend”, a mai spus Marinescu.

Alte știri de interes

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Turism balnear: Redeschiderea piscinelor interioare şi a centrelor de tratament balnear va reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »