Sanatate

Coronavirus – Orban, îngrijorat că numărul de infectări este extins în toată ţara

Ludovic Orban a declarat miercuri că este îngrijorător faptul că numărul de persoane infectate cu noul coronavirus este distribuit în aproape toată ţara.

Prezent miercuri la sediul MAI, premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă se va adopta o nouă etapă de relaxare după 1 iulie.

”Etapa de relaxare vine în condiţiile în care se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate.

Deocamdată, vedem că, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost foarte prudente, relaxarea a fost făcută pe baza evaluărilor de risc epidemiologic, au fost făcute în trepte, la intervale de 15 zile, încă avem un număr mare de infectări şi ce este oarecum îngrijorător este că numărul de persone infectate este distribuit în aproape toată ţara.

Asta înseamnă că virusul este prezent în comunitate, în aproape toate judeţele şi din cauza asta trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea persoanelor care au intrat în contact cu persoanele care au fost diagnosticate.

De asemenea, va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maximum pentru a asigura respectarea regulilor impuse pentru protejarea sănătăţii oamenilor” a spus Orban.

Alte 321 cazuri de persoane infectate cu coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se miercuri la 24.826 de îmbolnăviri.

Alte știri de interes

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Atenție părinți: Care sunt cele mai întâlnite simptome ale infecției cu coronavirus la copii

Mihnea Tudor

Turism balnear: Redeschiderea piscinelor interioare şi a centrelor de tratament balnear va reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »