Sanatate

Coronavirus – primele două decese în România

Primul deces de coronavirus a fost confirmat duminică dimineață în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 67 de ani, care avea cancer în stadiu terminal. Al doilea deces de coronavirus a fost confirmat în aceeași zi. Este vorba despre un pacient de 74 de ani internat la Spitalul Universitar din București, care avea și o boală cronică preexistenă.

Informațiile au fost publicate de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) :


”Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, se arată într-un comunicat de presă al GCS.


Până la această dată, 22 martie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

Alte știri de interes

Tratament COVID-19. Terapia cu plasmă convalescentă. Profesorul Irinel Popescu prezintă concluziile unui studiu pilot

Mihnea Tudor

Măștile chirurgicale pot fi dezinfectate și refolosite. Cum le sterilizăm corect

Gloria Pascu

Situație dramatică în Sănătate. Sute de medici și asistente infectate cu COVID-19

Mihnea Tudor

Adrian Marinescu, medic „Matei Balș”: Săpunul de rufe este cel mai bun antiviral și antibacterian

Mihnea Tudor

O ȘANSĂ LA VIAȚĂ în lupta cu COVID-19. Tratament cu plasmă superimună, posibil în România, dintr-o donație privată. Pacienții gravi se pot vindeca

Mihnea Tudor

Sute de cadre medicale infectate cu COVID-19 în România

Mihnea Tudor

Bilanțul zilei 25 martie 2020 – Coronavirus în România

Mihnea Tudor

Se face loc în spitale! Ordin MAI: se suspendă internările

Mihnea Tudor

Coronavirus România – Bilanțul zilei. Informații oficiale Grupul de Comunicare Strategică – MAI

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »