Sanatate

Coronavirus România – Mesajul unui medic, după ce o tânără de 23 de ani a murit: „Urăsc sistemul medical din România!”

Un medic din România a postat pe un grup de Facebook dedicat cadrelor medicale un mesaj cutrmurător. Femeia povestește cum o tânără de 23 de ani din Rucăr, fără nici o altă afecțiune în afară de infecția cu SARS COV 2 a murit ca urmare a gravelor disfuncționalități din sistemul românesc de sănătate. Fata a ajuns chiar să fie trimisă acasă, fără să fie băgată în seamă de medicii de la Spitalul Județean Pitești, conform stiridiaspora.ro.

Coronavirus România – Mama tinerei murise de coronavirus cu o săptămână în urmă, mai povestește doctorița. Conform acuzațiilor lansate de medic, totul a început cu o întârziere foarte mare a ambulanței, lovindu-se progresiv de indiferența medicilor.

Iată aici povestea dureroasă, relatată chiar de medic:

„A murit din cauza Covid-19 azi o studenta de 23 de ani in ATI intr-un spital municipal din tara, fara sa aiba nici o alta patologie anterioara. Mama ei a decedat de Covid acum mai putin de 10 zile intr-un spital judetean. S-a agravat in a 10a zi de boala, dar diagnosticul era cunoscut din prima zi. A asteptat sambata 10h salvarea care nu a venit pt ca nu primise dupa mai multe zile rezultatul la test (facut in spitalul judetean unde a decedat mama ei).

Testul il facuse dupa 7 zile de febra, adusa cu salvarea la spitalul judetean Pitesti, unde nu a fost consultata sau investigata, spunandui-se ca nu se poate fara rezultatul testului. A fost trimisa noaptea acasa la Rucar cu mijloace proprii (??!!).

Eu sunt inca in stare de soc, dar rog colegii care trateaza astfel de cazuri sa-mi explice cum e posibil sa nu iei in seama un asemenea pacient si sa nu poti salva o tanara sanatoasa de 23 de ani, cum?!

Pur si simplu nu a fost consultata, nici tratata la timp, salvarea a luat-o in a 10 a zi, dupa 10 h cu o saturatie de oxigen de 57%, nu a fost dusa firect la ATI si nu a fost intubata, etc.

Cum e posibil asa ceva in orice spital in oricare tara europeana?! Daca nu sunteti capabili sa tratati bolnavi, de ce ii lasati sa moara cu buna stiinta si nu cereti imediat altora care pot sa se ocupe de ei?!

Urasc din toata inima nenorocitul de sistem medical din Romania!„, este mesajul revoltător postat într-un grup profesional al medicilor.

Alte știri de interes

Bilanț coronavirus România 6 august – 1.345 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2

Mihnea Tudor

Dr Marinescu, de la ”Matei Balș”, despre efectul de domino în cazul infectărilor cu coronavirus

Gloria Pascu

Bilanț coronavirus România 5 august – 1.309 noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore

Mihnea Tudor

Posturi libere de medici, cu peste 30.000 de lei salariu. Nimeni nu le vrea

Gloria Pascu

Arafat, reacție după anularea carantinei din Gornet: ”Satul rămâne în carantină”

Mihnea Tudor

Rafila: Ne așteptăm ca numărul cazurilor de pacienți care au nevoie de terapie intensivă, dar și numărul deceselor să crească

Gloria Pascu

Medicul Virgil Musta, previziune privind calmarea epidemiei: Dacă luăm măsuri bune…

Gloria Pascu

Spitalul Militar ROL 2 de la Ana Aslan redevine operațional

Saghin Cristian

Vindecat de COVID, a vrut să doneze plasmă. Te ÎNGROZEȘTI când auzi ce a pățit în România: Statul își pune singur piedici

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »