Coronavirus România – Molnar Geza: Starea de urgență se răzbună în momentul de față

Epidemiologul Molnar Geza este de părere că România a intrat pe un platou în ceea ce privește evoluția epidemiei de coronavirus. El a declarat, la un post tv, că se așteaptă la o scădere a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, care însă va începe doar dacă populația va respecta normele de protecție sanitară stabilite de autorități.

România a intrat pe un platou

”Sunt convins că aceste focare au cam ajuns pe un platou. Dovada cea mai bună e că în zona de mijloc sub aspectul stăpânirii morbidității în perioada de urgență am ajuns, dacă facem excepție de Luxemburg, pe primul loc la numărul de cazuri înregistrate. Dar, conform celor 14 zile, nici unul dintre județe în totalitatea lui nu ajunge la indicatorul de 3 la mie. În cadrul județelor unde sunt focare la diferite instituții, de la spitale sau cămine de bătrâni în colectivități cu oameni mulți. Pe baza acestora pot spune că de aici înainte trebuie să urmeze o scădere. Noi va trebui să trăim cu acest virus. (…) În cazul în care nu găsim o aderență a populației a măsurilor de protecție”, a declarat Molnar Geza, la Digi 24.

Critici privind carantinarea

Totodată, specialistul a criticat deciziile referitoare la carantinarea unor zone unde există focare de COVID-19.

”Vă rog să mă iertați, dar cu următoarea problemă nu o să fiu plăcut publicului. Jocurile astea sau sporturile care s-au început cu carantinările mie nu-mi inspiră încredere. Da, afectează psihic populația, dar cele opt criterii pentru carantinare zonală sau județeană 6 sunt subiective și neprofesionale sub toate aspectele. Starea de urgență se răzbună în momentul de față”, a mai spus epidemiologul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazuri de infectareCoronavirus RomâniaMolnar Gezanorme de protectieprotectie sanitarastarea de urgenta
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes