Sanatate

Coronavirus România – Număr uriaș de infectări în această vară. Avertismentul unui renumit epidemiolog

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a avertizat că numărul cazurilor va continua să crească în condițiile în care oamenii nu vor respecta regulile. La rândul său, Raed Arafat a spus că urmează zile cruciale în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de COVID-19 în România:

”Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creștere a numărului de cazuri. Weekendurile au devenit cu mai mare risc, oamenii se duc la cluburi, la terase. Am văzut poze, se vede clar că sunt mai mulți oameni care nu sunt din aceeași familie așezați la o singură masă. Îmi pare rău, dar vor fi controale în această perioadă”, a spus secretarul de stat.

Emilian Popovici a plusat și a lansat un avertisment dur, explicând că am putea ajunge chiar și la 800 de cazuri pe zi, la finalul lunii august:

“Vorbim de lucruri logice până la urmă. Vorbim de un raport între măsurile care s-au relaxat şi felul în care populaţia a înţeles să respecte sau să nu respecte aceste măsuri, aşa relaxate cum sunt. În momentul în care oamenii nu respectă măsurile, nu se poate întâmpla decât un singur lucru, mai ales pe fondul relaxării, anume creşterea numărului de cazuri.

Practic, de la începutul lunii iunie, am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1. Reamintesc că numărul bazal peste 1 înseamnă o creştere a epidemiei. Dacă mergem pe scenariul de 1.1 făcut de domnul Valentin Pârvu, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, dacă această sesiune persistă, ce vom face în luna septembrie? Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greși semnificativ pentru că, până acum, predicțiile au fost corecte”, a spus Emilian Popovici, la Europa FM.

Autoritățile susțin că între creșterea numărului de cazuri din ultima perioadă și nerespectarea măsurilor de protecție și distanțare fizică există o relație directă de cauzalitate.

Alte știri de interes

Bilanț uriaș al infectărilor cu coronavirus în România – 14 august 2020

Gloria Pascu

Starea de sănătate a managerului Spitalului din Vaslui s-a agravat. Ce efect are coronavirusul asupra corpului doctoriței

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Un al patrulea angajat al Ministerului Sănătăţii, confirmat cu COVID-19

Gloria Pascu

Virgil Musta explică actualizarea definiţiilor de caz pentru COVID – 19

Mihnea Tudor

Directorul Spitalului din Vaslui, internat în comă

Mihnea Tudor

Clinică medicală Constanţa: S-au închis Secţia Chirurgie şi Blocul operator

Mihnea Tudor

Decizie privind carantina persoanele care vin din Spania în România

Gloria Pascu

Condiții pentru a fi donator de plasmă – Noile reguli stabilite de Ministerul Sănătăţii

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »