Coronavirusul din China blochează producția auto din întreaga lume

Autoturisme noi
Autoturisme noi

Epidemia din China ar putea bloca producția auto din lumea întreagă. În Coreea de Sud, cea mai mare uzină de profil din lume, Hyundai, poate să producă 1,4 milioane de vehicule pe an în giganticul complex din Ulsan, situat pe coastă pentru a facilita importul de piese detașate și exportul de mașini.

Însă totul se poate bloca de când epidemia cu coronavirus a obligat China să prelungească închiderea uzinelor dincolo de sărbătorile Anului Noi chinezesc. Este incert dacă se vor redeschide săptămâna viitoare. Hyundai s-a văzut fără aprovizionarea cu componente de cablaj electronic, în principal produse în China.

O întrerupere a producției în Coreea de Sud ar putea costa compania Hyundai echivalentul a peste 450 de milioane de euro, potrivit estimărilor. Dar Hyundai nu este singura companie afectată în Coreea de Sud: filiala sa Kia a suspendat activitățile a trei uzine, luni, iar branșa sud-coreeană a Renault ia în calcul să oprească, săptămâna trecută, uzina sa din Pusan (sud-est).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirus industria auto productie masini
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes