Guvern

Corpul de control, trimis la Agenția Mediului București. Groapa de gunoi Iridex, care aparține unui apropiat al lui Dan Voiculescu, autorizație suspendată

Costel Alexe, ministrul Mediului, a trimis de urgență Corpul de control la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti. Controlul vizează modul în care depozitul de deşeuri de la Chiajna al Iridex a obţinut autorizaţia integrată de mediu, conform B1 tv.

Ministrul Costel Alexe a acuzat administrația PSD a Capitalei că lucrează împotriva oamenilor: „Cazul bucureştenilor este unul special, aceştia fiind, de mai bine de 4 ani, victimele administraţiei PSD a Capitalei, formată din Primarul General şi cei 6 primari de sectoare. Într-un mandat întreg, aceştia nu au fost în stare să găsească nicio soluţie pentru deşeurile din Bucureşti”.

Ministru liberal al Mediului a mai afirmat că autorizaţia de mediu a fost obţinută în 2018, în timpul guvernării PSD: „Am dispus deja Corpului de Control al Ministrului să facă verificări la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti. Vreau să verificăm modul în care această autorizaţie de mediu a fost emisă de Guvernul PSD din 2018, să identificăm vinovaţii şi cine a greşit să plătească. Dar revin şi vă spun: singura soluţie reală, atât pentru Sectorul 1 cât şi pentru restul Bucureştiului este colectarea separată şi reciclarea. Pentru a nu ajunge sufocaţi de deşeuri, trebuie să ducem cât mai puţin la groapă şi să reciclăm cât mai mult”.

Conform sursei citate, COstel Alexe a mai precizat că România e codașa Europei, cu doar 15% grad de reciclare, iar Capitala stă chiar mai prost – 9%.

Recent, Tribunalul Bucureşti a anulat autorizația pe ultimele două suprafeţe încă funcţionale ale depozitului. S-a ajuns la acțiunea în instanță după ce mii de cetățeni din nord-vestul Capitalei s-au plâns că viața le e afectată de mirosurile insuportabile provenite de la această groapă de gunoi.

Groapa de gunoi Iridex aparţine lui Corneliu Pascu, fost senator al Partidului Conservator și cunoscut ca un apropiat al lui Dan Voiculescu. Administratorul gropii Iridex, Florin Pascu, este primul fiu al fostului senator. Cel de-al doilea fiu deține Societatea de Salubrizare București, precizează G4Media.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »