Cosmonauți ruși îmbrăcați în culorile Ucrainei au ajuns pe Stația Spațială Internațională. Putin, sfidat din Cosmos – VIDEO

Cosmonauți ruși îmbrăcați în culorile Ucrainei au ajuns pe Stația Spațială Internațională. Putin, sfidat din Cosmos . Sursa foto: captura RoscosmosTV
Cosmonauți ruși îmbrăcați în culorile Ucrainei au ajuns pe Stația Spațială Internațională. Putin, sfidat din Cosmos . Sursa foto: captura RoscosmosTV

Trei cosmonauți ruși au ajuns pe Stația Spațială Internațională îmbrăcați în culorile steagului Ucrainei. Ei sunt primii oameni care ajung la bordul ISS după ce a început războiul.

Cei trei cosmonauți au zburat spre Stația Spațială Internațională la bordul navei spațiale Soyuz MS21, din Kazahstan. Bărbații au fost primii nou-veniți pe stația spațială de la începutul războiului rusesc din Ucraina luna trecută.

Videoclipul unuia dintre cosmonauți, surprins în timp ce capsula se pregătea să se andocheze, i-a arătat pe aceștia purtând un costum de zbor albastru. Ulterior, după ce au ajuns alături de ceilalți astronauți, au făcut o poză de grup. Rușii purtau echipament galben, cu dungi albastre. Nu este clar ce mesaj, dacă există unul, au vrut să transmită prin schimbarea costumelor, scrie Daily Mail.

Echipajul este condus de condus de experimentatul cosmonaut Oleg Artemiev, însoţit de Denis Matveiev şi Serghei Korsakov. Au fost întâmpinați pe ISS de o echipă formată din doi ruşi, patru americani şi un german.

Oleg Artemyev a fost întrebat despre costumele galbene atunci când cosmonauții nou sosiți au putut vorbi cu familiile de pe Pământ. El a spus că fiecare echipaj își alege propriile costume de zbor, astfel încât să nu fie toate la fel. Era rândul lor să aleagă culoarea și aveau prea multe galbene.

”A venit rândul nostru să alegem o culoare. Dar, de fapt, acumulasem o mulţime de material galben, aşa că trebuia să-l folosim. Aşa că de aceea purtăm galben”, a răspuns acesta.

Imaginile celor trei cosmonauți au fost larg răspânditite în presa internațională și pe rețelele de socializare, mai ales că totu a fost tranmis în direct de Roscosmos TV. Toată lumea se întrabă acumdacă aceștia vor, de fapt, să îl sfideze pe Putin.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cosmonauti culori ucrainacosmonauti in galbenissputin sfidatrazboi ucrainastatia spatiala
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes