Costică Costanda a blocat conturile Primăriei Generale a Bucureștiului. Firea anunță pericolele ce vin

Costică Constanda a făcut mutarea de care se temeau toți bucureștenii blocând conturile Primăriei Generale pentru a-și recupera, după 10 ani de procese, cele 115 milioane de euro despăgubiri, conform unui comunicat emis chiar de PMB.

”Primăria Municipiului București a fost informată astăzi, 07 august, prin adresa nr. 45847/07.08.2020 a Trezoreriei Municipiului București, despre depunerea dosarului de executare nr. 202/EP/2018 emis de BEJ Peticaru Eduard, debitor Municipiul București prin Primar General, creditor fiind Constanda Costică, Constanda Maria”, a transmis PMB.

”În acest moment, conturile Primariei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanta majoră pentru dezvoltarea Bucurestiului sunt puse in pericol. Ma refer aici la obiective de investitii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea”, a precizat Primarul General Gabriela Firea.

Este o situatie dificila pentru Bucuresti, trebuie sa punem în aplicare o sentinta definitiva și irevocabila a instantei, pronunțata în anul 2019, dupa procese care au durat 20 de ani. Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie sa platim”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, Municipiul București trebuie să-i returneze lui Costica Costanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

O nouă ședință pentru a aproba despăgubiri

”Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situația în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului București.Pentru a iesi din aceasta situatie de criza, voi supune din nou aprobarii CGMB, in urmatoarea sedinta, un proiect de hotarare care sa remedieze aceasta problema.

Reamintim faptul ca, pentru a putea respecta sentința definitivă și irevocabilă în procesul cu Costică Constanda, Primarul General a supus spre aprobare, în patru ședințe succesive ale Consiliului General al Municipiului București, un proiect de hotarare prin sa se reduca suma totală datorată cu aproximativ 40%. Proiectul de Hotărâre a fost respins de fiecare dată, iar pentru a fi aprobat era nevoie de votul a 2/3 din numarul total al consilierilor generali”, anunță Primăria Capitalei.

Din bugetul Municipiului Bucuresti sunt suportate cheltuieli de importanță strategică privind alimentarea cu energie termică, transportul în comun, iluminat public, funcționarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalității, sau proiectele de investiții în infrastructură, se mai arată în comunicat.

Omul de afaceri Costel Constanda a dat Primăria în judecată în urmă cu 10 ani, acuzând neonorarea contractului care a scăpat Parcul Bordei de la transformarea în complex imobiliar.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conturi blocate primarie costanta blcare conturi datorie costica costanda firea conturi primarie poprire conturi pmb
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes