Covid în Noua Zeelandă: Premierul și-a amânat NUNTA

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, și-a amânat nunta din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19 din valul actual de Omicron.

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a dezvăluit duminică că și-a amâmat nunta, în timp ce țara continuă să treacă printr-un nou val de cazuri de COVID-19, provocate de varianta Omicron, relatează CNN.

Vorbind la o conferință de presă despre Covid-19, Ardern a spus că autoritățile sanitare au raportat nouă cazuri de Omicron în Motueka, într-o gospodărie unifamilială. Familia a călătorit la Auckland pentru a participa la o nuntă, la o înmormântare, dar și pentru a merge la un parc de distracții și o atracție turistică weekendul trecut, ceea ce a determinat țara să treacă la cel mai înalt nivel de „alertă roșie”.

Ardern le-a spus reporterilor: „Nunta mea nu va avea loc și mă alătur multor altor neozeelandezi care au trăit o astfel de experiență ca urmare a pandemiei”.

Când a fost întrebată ce a simțit în urma deciziei ei de a anula nunta care urma să aibă loc în această vară, Ardern a răspuns: „Așa este viața”.

Luna trecută, Noua Zeelandă a hotărât că va menține frontierele închise până la sfârșitul lunii februarie din cauza preocupărilor legate de varianta Omicron.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

jacinda ardennunta amanatapremier noua zeelanda
redactia

Alte stiri de interes