COVID în școlile din Buzău, Brăila și Vrancea. Mai multe clase au trecut la învățământ online

COVID în școlile din Buzău, Brăila și Vrancea. Mai multe clase au trecut la învățământ online
COVID în școlile din Buzău, Brăila și Vrancea. Mai multe clase au trecut la învățământ online

Două clase de la o şcoală din Buzău au trecut în online, după ce doi copii au fost confirmaţi cu COVID 19. Şi la Brăila, un copil şi un profesor au fost diagnosticaţi cu coronavirus, după începerea cursurilor. În Vrancea, un elev a fost confirmat până acum, însă acesta nu a fost deloc la şcoală încă. 

Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, doi copii de la Şcoala ”Căpitan Aviator Mircea T Bădulescu”, care învaţă în clase diferite, au fost confirmaţi cu COVID-19 după începerea cursurilor.   

Consiliul de Administraţie al şcolii a decis imediat ca cele două clase să treacă în online, fiind prima situaţie de acest gen din Buzău. 

Şi la Brăila s-au confirmat cazuri după începerea anului şcoar.  

“Sunt două cazuri, unul la o şcoală din rural, la Râmnicelu, e vorba de un copil de clasă pregătitoare, contact direct,  şi de o altă situaţie, la un liceu din municipiu, unde a fost confirmată diriginta. A avut contact de 20 de minute, în prima zi, la festivitate,  cu copiii, dar lumea a purtat mască, erau dezinfectaţi.  Acum rămâne să aşteptam deciziile pe care le vor lua DSP Brăila şi consiliile de administraţie ale şcolii”, a declarat  inspectorul general Cătălin Canciu. 

Şi în Vrancea un elev a fost diagnosticat cu COVID-19, dar, potrivit unor surse oficiale, acesta nu ar fi fost la şcoală, nici la festivitatea de deschidere a anului şcolar, nici ulterior la ore. În aceste condiţii, nu se pune problema trecerii cursurilor în online.  

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

brailabuzaucovidinvatamant onlinevrancea
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes