Creșa “Teiul Doamnei”, din București, închisă, după ce mai mulți angajați au fost confirmați cu COVID

Creșa "Teiul Doamnei", din București, închisă, după ce mai mulți angajați au fost confirmați cu COVID
Creșa "Teiul Doamnei", din București, închisă, după ce mai mulți angajați au fost confirmați cu COVID

Activitatea creşei “Teiul Doamnei” din Sectorul 2 din Bucureşti a fost suspendată după ce mai mulţi angajaţi ai unităţii au fost confirmaţi cu COVID-19. Până în prezent nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii cu SARS-CoV-2, precizează Primăria Sectorului 2.

“În subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 funcţionează Creşa Teiul Doamnei, cu sediul în str. Teiul Doamnei nr. 99, Sector 2, cu o capacitate de 80 locuri, care s-au ocupat începând cu 1 septembrie 2021. Până în prezent nu s-au anunţat de către părinţi situaţii de îmbolnăvire la copii cu virusul coronavirus SARS-CoV-2”, a arătat, marţi, într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 2 al Capitalei.

Conform sursei citate, primul caz a fost confirmat în 3 septembrie, la un angajat de la grupă, luându-se măsurile recomandate de către Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti, respectiv suspendarea activităţii la grupă şi izolarea/carantinarea bolnavului/contacţilor. De asemenea, s-a procedat la efectuarea activităţilor pentru dezinfecţia şi nebulizarea spaţiilor din grupă, în conformitate cu normele legale în vigoare.

“În data de 13.09.2021 au fost confirmaţi alţi trei angajaţi, iar activitatea a fost suspendată, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2; prin toate acţiunile desfăşurate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială si Protecţia Copilului Sector 2 a urmărit cu prioritate respectarea dreptului la sănătate al copiilor ca drept fundamental prevăzut de legislaţia în vigoare. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 a informat părinţii copiilor cu privire la suspendarea activităţii creşei şi va menţine legătura cu părinţii prin personalul creşelor, în vederea cunoaşterii şi înţelegerii măsurilor anunţate”, a precizat Primăria Sectorului 2.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bucuresti cresa Teiul Doamnei inchisa mai multi angajati infectati covid
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes