Cresc alocațiile pentru copii. Florin Cîțu face anunțul așteptat

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunțat că pensiile și alocațiile vor crește însă a ținut să sublinieze că acest lucru se va întâmpla nu chiar într-un moment în care economia traversează o criză foarte dificilă, fără precedent.

Referitor la decizia cu privire la alocațiile pentru copii, ea este în procedură de avizare și urmează să fie comunicată, în scurtă vreme în şedinţă de Guvern. Florin Cîțu a precizat că majorarea alocațiilor se va face în mai multe etape pentru a nu pune în pericol stabilitatea financiară.

”În ceea ce priveşte majorarea alocaţiilor, decizia va fi comunicată de domnul premier şi este o decizie care este în avizare şi va fi comunicată cât mai curând în şedinţa de Guvern, dar, aşa cum domnul premier deja a anunţat, se va face o creştere a alocaţiilor etapizat, pentru a nu pune în acest moment stabilitatea financiară în pericol”, a afirmat Cîţu.

El a precizat că procentul de majorare care va fi aplicat va fi stabilit în următoarele zile. Ministrul a dat asigurări că între el și premier nu există puncte de vedere divergente cu privire la majorarea pensiilor și alocațiilor pentru copii, iar o decizie în acest sens urmează să fie adoptată în scurtă vreme.

Costuri reale

”Costul, vă dau o cifră, costul direct cu cheltuielile legate de Covid pentru primele 6 luni este de 5 miliarde de lei. Doar cheltuielile legate de Covid. Legate direct. Sunt şi alte cheltuieli care vin legate indirect şi altele care vor apărea în viitor, dar acelea din starea de urgenţă, cheltuielile legate de Covid, 5 miliarde de lei”, a arătat Florin Cîțu.

Totodată, ministrul Finanțelor a ţinut să sublinieze economia României se va redresa fără ca Guvernul să solicite asistență financiară de la instituții precum Fondul Monetar Internațional.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alocatii copii maritecand cresc alocatiileflorin citumarire alocatii
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes