Crește povara fiscală cu salariile. Guvernul jupoaie angajatorii

Guvernul jupoaie angajatorii
Guvernul jupoaie angajatorii

Impunerea unui salariu minim de 1.900 de lei, de la 1 ianuarie, va lovi direct în micii antreprenori, care vor fi cei mai afectați, dar va aduce mai mulți bani la buget din contribuții sociale.

Potrivit calculelor efectuate de specialiști în contabilitate, majorarea salariului minim de la 1.450 de lei la 1.900 de lei va conduce la o creștere a salariului net cu 97 de lei, dar în același timp va determina o creștere a taxelor datorate cu 65 de lei.

Astfel, salariul net va urca de la 1.065 de lei la 1.163 de lei, în timp ce nivelul total al contribuțiilor aferente va crește de la 715 la 780 de lei, pentru un salariat care nu are nicio persoană în întreținere. Măsura va afecta în special companiile cu salariați plătiți la nivelul salariului minim. … Sursă: Crește povara fiscală cu salariile. Guvernul jupoaie angajatorii | Romania Libera

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

angajatoriicreste povara fiscalamici antreprenorisalariilesalariu minim 1900 lei
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes