Creștere pensii. Traian Băsescu: ”Ne pregătim de autodistrugere”

Traian Băsescu, acum europarlamentar PMP, a afirmat, joi seară, că România va avea un deficit bugetar de peste 6% dacă pensile vor crește cu 40% și că, în aceste condiţii, să „ne pregătim de autodistrugere”.

Potrivit fostului președinte, România are toate estimările de creştere economică cu circa 4 la sută în următorii 2-3 ani, iar „acest lucru ajută la reglarea deficitului, fără să utilizezi reduceri de alocări pentru salarii, investiţii, pensii şi ajutoare sociale”.

”Noi discutăm acum despre o condiţie normală despre reducerea deficitului bugetar excesiv de la 4,6 la sută. 1,6 la sută să fie reduse în intr-un interval de trei ani. Ar însemna o reducere de 0,5 la sută pe an, în condiţiile în care va fi o creştere economică de 4 la sută. Asta va însemna că se va resimţi creşterea economică în venituri”, a explicat el, într-o emisiune tv de joi.

Legat de procedura de deficit excesiv, Băsescu a crede că ceea ce ne așteaptă nu va fi confortabil pentru România:

”Dacă raportăm asta la creşterea pensiilor cu 40 la sută, înseamnă că vom avea un deficit de peste 6 la sută. Sunt destule naţiuni care în iresponsabilitatea lor se autodistrug. Să nu vă mire ca într-un an ca acesta să dubleze alocaţiile, să mărească pensiile cu 40 la sută. Sunt reprezentanţii aleşi pe care i-a delegat să distrugă această ţară. Dacă vine vorba despre creşterile anunţate politic şi se află reflectate în legi, cu contribuţia largă a celor două partide mari, ne pregătim de autodistrugere”, a mai anunțat Băsescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

basescu crestere pensii deficit excesiv
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes