Creșterea numărului de infectări poate fi oprită în câteva zile. Ludovic Orban explică cum și cât timp ar dura

Premierul Ludovic Orban a explicat, joi seara, într-o emisiune tv, că, în opinia lui, creșterea numărului de cazuri de Covid poate fi oprită relativ repede, pentru că autoritățile au luat măsuri:

”Părerea mea e că putem să oprim creșterea numărului de cazuri. Estimarea mea e că putem să oprim în 7-10 zile. De ce? Pentru că, pe de o parte am instituit noi măsuri care au oprit activitățile unde a existat cea mai mare rată de răspândire a virusului, am impus portul măștii și alte masuri”, a declarat premierul, la Digi24.

El a mai spus că au fost intensificate controalele, dar și tehnicile de control, și a dat exemplul polițiștilor în civil care verifică respectarea regulilor. De asemenea, Ludovic Orban a spus că „nu au mai existat deschideri de activități care să crească interacțiunile sociale”.

Angajarea rezidenților

Premierul a mai anunțat că Guvernul caută soluții pentru angajarea rezidenților care dau examen.

”Încercăm o soluție să angajăm foarte rapid pe toți rezidenții care își dau examenul, cel puțin în câteva discipline pentru terapie intensivă, medici infecționiști, epidemiologi, astfel încât să âi angajăm rapid și să îi introducem în dispozitivul de luptă.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

angajare rezidentimasuri anti coronaopritrea raspandirii virusuluiorban oprire raspandirepolitisti in civil
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes