Creșterea pensiilor și noi măsuri de relaxare. Ludovic Orban: De la 1 iunie, terasele și spectacolele

Premierul Ludovic Orban a făcut mai multe declarații, miercuri seara, la Realitatea, în contextul pandemiei de coronavirus, explicând ce măsuri va mai lua Guvernul pentru ca România să revină la o normalitate așteptată de toată lumea:

Despre creșterea pensiilor

“Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat, pentru că era o lege în vigoare, sumele necesare pentru a sigura creșterea pensiilor. Vom crește pensiile, dar decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Noi ne dorim creșterea pensiilor dar, în același timp, vrem să avem garanția că pensiile vor putea fi plătite. Pentru că drumul spre iad e pavat cu bune intenții. Dacă tu crești un venit public fără să ai resursele financiare și fără să ai garanția că vei avea capacitatea să plătești fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci și alte instituții internaționale, riști de fapt să faci un mare rău”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea.

Noi măsuri de relaxare

Premierul a vorbit și despre măsurile de relaxare, dar și despre măsurile economice:

”Criteriile avute în vedere în relaxare au avut in vedere riscul epidemiologic. Punerea în practică a planului de relaxare ține cont de modul cum evoluează tabloul epidemiologic. La 1 iunie se vor deschide activități unde riscul de transmitere e scăzut. De exemplu terasele și spectacolele în aer liber. Continuarea planului de relaxare depinde de evoluția epidemiei. În cursul zilei de mâine vom finaliza ordinele realizate cu Ministerul Sănătății. Vom face o campanie de informare pentru cetățeni, pe fiecare tip de activitate. Facem apel la oameni să rămână responsabili”, a spus Orban, în emisiunea ”Legile Puterii”, de la Realitatea Plus.

“Aș mai spune un lucru: oricine critică măsurile pe care le-am luat și mai ales măsurile pe care trebuie să se implementăm în continuare este un inamic al vieții, al sănătații oamenilor și, mai ales, al nivelului de viață al oamenilor. Dacă nu ținem sub control epidemia, nici economia nu va putea reveni cu viteză la normalitate”, a încheiat premierul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

crestere pensiinoi masuri de relaxareorbanrelaxare
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes