Cristian Dascălu – țeapă în IT?

Cristian Dascălu – țeapă în IT?
Cristian Dascălu – țeapă în IT?

La baza tuturor dezvoltărilor tehnologice, stă mâna omului care lucrează și creează. Industria IT și cei anexați în cadrul ei, fac posibile toate gadget-urile, aplicațiile și tot confortul de care ne bucurăm zi de zi. De la alarma de dimineață și până la cele mai pretențioase device-uri, tehnologia este un partener tacit, care ne luminează ziua.

Personal mă înclin în fața oameniilor din IT și în fața celor ce au reușit să descifreze misterul din spatele acestei nișe. Nu e un domeniu ușor și nici nu e o abilitate pe care o înveți la un curs. Inteligența, dexteritatea și capacitatea programatorilor implică ore și ani, din viață, de muncă, o copilărie pasionată în ale calculatorului, o adolescență trăită printre coduri și multe nopți transformate în zi. Tocmai fiindcă empatizez cu oamenii din IT, mă enervează atunci când văd păreri negative în online despre oameni care muncesc și mai ales despre tineri care și-au dat copilăria și adolescența înspre un talent complex și extrem de util în zilele noastre.

E cazul băieților de la Libertate.init(), Cristian Dascălu și Raul Pop. Cei doi tineri, își dedică timpul înspre mentorarea programatorilor care vor să lucreze în independență, adică în sistem freelancing. Programul lor de mentorat, care evident nu este gratuit, se adresează programatorilor care au deja minimum trei ani de experiență într-o companie, sau minimum trei proiecte finalizate integral, dar se adresează mai ales celor ce își doresc o evoluție personală și profesională.

Până aici totul sună bine, dacă mă întrebi pe mine, dar dacă faci o căutare pe Google vei vedea că gura românului nu tace niciodată, iar invidia este la ea acasă, mai ales atunci când din spatele laptopului ai curaj să spui orice, despre oricine, indiferent dacă ai dreptate sau nu. Asta mi se pare atât de eronat și atât de depresiv, mai ales dacă nici măcar nu ai fost clientul celor de la Libertate.init().

Părerile celor care au parcurs literalmente programul și au învățat toate cele necesare pentru a lucra în freelancing, sunt net superioare părerilor invidioase și nefondate ale unor tineri care își dau cu părerea despre ceva ce nu cunosc. Așadar, sfatul meu este ca înainte de a crede orice scrie online, cercetează și încearcă să vezi care e de fapt realitatea. Fiindcă frumusețea online-ului se termină în momentul în care oricine are acces la a-și da cu părerea. Nu avem nevoie de asta ci avem nevoie la nivel de țară, să adoptăm o mentalitate morală de ajutorare și mentorare, așa cum fac Cristi și Raul.

Începe anul 2022 diferit, alege să îți pui în valoare abilitățile de programator, lucrând pentru tine, independent, fericit, având susținerea unor oameni extrem de valoroși, precum echipa Libertate.init(). Aplică pentru un call gratuit cu ei aici.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cristian dascalu industria it libertate.init livertate in it
redactia

Alte stiri de interes