Cristian Diaconescu denunță o tentativă de puci în PMP: Consecințele vor fi în scurt timp

Cristian Diaconescu denunță o tentativă de puci în PMP:. foto: PMP Facebook oficial
Cristian Diaconescu denunță o tentativă de puci în PMP:. foto: PMP Facebook oficial

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, denunță, practic, o tentativă de puci în partidul pe care-l conduce, după ce anumiți membri au anunțat un Congres pentru schimbarea conducerii. Diaconescu a anunţat, joi, printr-o postare pe pagina sa de socializare, că nu recunoaşte decizia anunţată de grupul oficial al PMP cu presa, privind organizarea Congresului în luna februarie, pentru alegerea unei noi conduceri, în urma unei şedinţe a Colegului Naţional al PMP.

Deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale, spune Diaconescu, care afirmă că un grup de “organizatori binevoitori” au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Naţional.

”În această dimineaţă, am avut o surpriză neplăcută, să constat, că un grup de “organizatori binevoitori”, au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ILEGAL Colegiu Naţional(conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanţii că eu şi colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această iniţiativă. Ca să fie clar, NU am iniţiat, NU am participat la întâlnire, NU legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar”, a spus Diaconescu.

Preşedintele PMP afirmă că ”deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale, urmând ca cei care au organizat această iniţiativă să cunoască consecinţele în scurt timp”.

”Comunicarea pe pagina oficială a partidului este în acest moment compromisă, ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziţia oficială a Conducerii Centrale”, mai scrie Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu denunță o tentativă de puci în PMP

Reacţia preşedintelui PMP a venit după ce Partidul Mişcarea Populară a anunţat, miercuri seară, că va organiza un Congres în 19 februarie, pentru alegerea unei noi conduceri naţionale.

“Colegiul Naţional al Partidului Mişcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezenţa a 46 de lideri din 69, şi a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naţionale”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de PMP, care precizează că procedura de vot se va desfăşura online.

Mărul discordiei pare a fi anunțata fuziune cu liberalii, pe care Diaconescu nu o dorește. Sau nu o dorește în oprice condiții. La această oraă, PNL negociază intens o fuziune atât cu ALDE, cât şi cu PMP, cu scopul de a construi un pol al dreptei în perspectiva alegerilor parlamentare din 2024, care să asigure partidului un scor de cel puţin 20%.

Liberalii se grăbesc, constrânşi de liderul PSD Marcel Ciolacu, care încearcă, la rândul său, să atragă ALDE şi PMP de partea sa. În cifre, fuziunea cu PMP şi ALDE le-ar aduce liberalilor 65 de primari şi peste 3.000 de consilieri locali şi judeţeni. Plus 73.000 de euro lunar, subvenţia pe care o primeşte PMP de la stat. ALDE nu încasează niciun ban.

Reacția ”puciștilor” din PMP

”Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 44 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri. La ședința Colegiului Național au participat liderii filialelor PMP Iași, PMP Prahova, PMP Caraș Severin, PMP Bistrița Năsăud, PMP București, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureș, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinți, PMP Mureș, PMP Botoșani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomița, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, PMP Ilfov, precum și alți lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Național – aleși locali și vicepreședinți.

Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale. Regretăm declarațiile domnului președinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Național PMP prin care sugerează că toți liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. Precizăm că la ședința Colegiului Național nu s-a discutat despre relația cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianță. PMP își continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali”, este informarea publicată pe pagina de Facebook a Partidului Mișcarea Populară.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

congres pmp cristian diaconescu puci in pmp schimbare conducere pmp
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes