Cristian Diaconescu desființează moțiunea de cenzură a PSD: Efectiv ne insultă inteligența

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a declarat la un post tv, luni seara, că moțiunea de cenzură depusă de PSD, luni, este un act care ”efectiv ne insultă inteligența”:

”Au lăsat un deficit de peste 4%. Dacă dărâmi un guvern, se presupune că vrei să îl conduci. Ce argumente ar avea societatea românească să creadă în ei? Nu-i judecăm cu rea credință, ci concret și aplicat. Dar a înlocui guvernarea se presupune că aduci ceva mai bun.

Nu știu cum funcționează politic un guvern de uniune națională. Dacă se întră în această logică, practic nu se va mai face politică în România, înainte de alegeri. Efectiv ne insultă inteligența”, a declarat Cristian Diaconescu la Realitatea Plus.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, a confirmat luni că rămâne adeptul ideii unui guvern de uniune națională în cazul în care moțiunea de cenzură a Guvernului va trece de Parlament, dar a amintit că acesta este atributul șefului statului.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului va fi citită joi, de la ora 12,00, au decis, luni, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes