Cristian Diaconescu explică de ce alegerea lui Biden este BENEFICĂ României

Cristian Diaconescu explică de ce alegerea lui Biden este BENEFICĂ României
Cristian Diaconescu explică de ce alegerea lui Biden este BENEFICĂ României

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, este de părere că următorul președinte al SUA va fi Joe Biden, susținând că acest lucru reprezintă „un uriaș atu pentru România”. Diaconescu motivează prin aceea că atât el, cât ai alți lideri români, au legături personale cu Biden.

”Biden ne cunoaște. Trebuie să înțelegem că în lumea asta contează enorm relațiile personale. Și cu Trump plecăm de pe poziții bune, pentru că întâlnirile cu președintele Iohannis au fost foarte reușite, trebuie să recunoaștem.

Două întâlniri într-un singur mandat cu președintele României sunt excepționale și ca semnal, nu doar ca reușită pragmatică.

Dar profităm de faptul că o să vină președinte Biden, care ne cunoaște pe unii personal. Or, ăsta e un mare atu. Scurtezi mult din ce înseamnă timp, eforturi, lobby uneori, în condițiile în care există relația personală. Și vorbesc de Traian Băsescu, de mine, de Mircea Geoană…

Cu Biden la Casa Albă, mai explică Diaconescu, tot ce va veni din zona noastră va ajunge mult mai repede pe masa președintelui Statelor Unite, care va decide într-un fel sau altul. Dar este un uriaș atu!”, a declarat Diaconescu, într-un interviu pentru Lumea Liberă.

”Biden a fost într-un fel reprezentantul lui Obama pentru Europa de sud-est, vorbea cu Traian Băsescu, avea convorbiri numeroase cu noi, la Palatul Cotroceni, cu Traian Băsescu. O știu pe Victoria Nuland, o știu pe Hillary Clinton, am păstrat legătura”, a mai subliniat Diaconescu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atu pentru romaniabiden presedintece inseamna alegerea lui bidencristian diaconescucristian diaconescu joe biden
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes