Cristian Ghinea: Partidul petardă – instrumentele din spatele frontului

Fostul ministru ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a punctat pe pagina sa de socializare, evenimentele de luni, 24 ianuarie, de la Iași, acolo unde George Simion a fost stropit cu cerneală, iar ieșenii s-au arătat indignați de comportamentul general al susținătorilor AUR:

Redăm mai jos, integral, opinia lui Cristian Ghinea, postată sub titlul ”Partidul petardă – instrumentele din spatele frontului”:

”Ieri, de ziua Unirii, AUR a decis să îl proclame pe Călin Georgescu președinte de onoare al partidului.
De la Iași, fix de acolo de unde consulul Rusiei a făcut eforturi disperate să împiedice unirea dintre Moldova și Țara Românească.

Unirea au făcut-o pașoptiștii – liberali și europeniști. Și la ea s-au opus forțele conservatoare și pro-rusești. Dacă era după Rusia și după înaintașii AUR, Moldova și Țara Românească rămâneau două provincii când turcești, când rusești, bătute de războaie.

Cei care au vrut cu Europa au făcut unirea, și apoi Regatul, și modernizarea.

Georgescu este preferatul Sputnik și tocmai ce s-a arătat convins acum câteva zile la TV că povestea asta cu Rusia care agresează Ucraina e doar propagandă americană și că “Șansa României este înțelepciunea rusească”.

Ne-a aruncat și nouă Moscova o petardă care provoacă zgomot și fum prin țară, de nici nu se mai văd prostiile pe care le face PSD la Palatul Victoria.

Că asta sunt – și șeful de galerie George Simion, și Șoșoacă, și pseudo-tehnocratul creat de fosta Securitate, Călin Georgescu – petarde kaghebiste, noul grup moscovit, cu Luca, Pauker și cu Dej înlocuiți de circari ambulanți.

Șoșoacă și Georgescu zic deschis că șansa României este înțelepciunea rusească și că poporul român iubește Rusia!

De abia am scăpat, de doar 30 de ani, de talpa rusească care ne-a omorât o generație de intelectuali, studenți, țărani, muncitori, preoți, oameni liberi, în lagăre și la Canal și ne-a lăsat în foame și sărăcie. Și din cauza asta suntem aici.

Tătucul Putin are de toate pentru toți, troli și hackeri pentru americani, plutoniu în ceai pentru inamicii regimului, dop la conducta de gaz pentru Europa, soldați pentru Ucraina, circ ambulant național-comunist pentru estul Europei, pentru fiecare armă potrivită, ca să creeze haos.

În vremuri normale circul ăsta ambulant care se plimbă din oraș în oraș ar fi un caraghioslâc. Dar nu sunt vremurile alea”, scrie fostul ministru pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aur rusia calin georgescu Cristian Ghinea partidul petarda petarda rusia
redactia

Alte stiri de interes