Cristian Poteraș părăsește închisoarea Rahova

Fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, primise de la Judecătorie decizia de eliberare condiționată din penitenciar, iar Tribunalul București a respins contestația DNA. Soluția Tribunalului fiind definitivă, Poteraș părăsește închisoarea Rahova.

Soluția de marți, 2 iunie, a Tribunalului București: ”Respinge ca nefondată contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr 959 din 29/04/2020 pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 București, Secția Penală, privind pe condamnatul Poteraș Constantin Cristian, deținut în Penitenciarul Rahova. Definitivă”.

De ce a fost condamnat Poteraș?

Cristian Poteraș fusese condamnat, în luna mai 2015, la o pedeapsă de opt ani închisoare pentru abuz în serviciu in formă continuată pentru retrocedarea ilegală a 12 hectare de teren din Sectorul 6, cu o valoare de 58 milioane de euro, la nivelul anului 2006. El a executat cinci ani din pedeapsă datorită zilelor obținute în urma legii recursului compensatoriu, cât a fost în vigoare, dar și a zilelor de muncă prestate în penitenciar, la care s-a adăugat o lucrare științifică.

Conform deciziei instanței, după executarea pedepsei, Cristian Poteraș își pierde, pe o perioadă de 5 ani, drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

În perioada executării pedepsei, Poteraș a câștigat 258 de zile în baza Legii recursului compensatoriu – pentru perioada în care a fost în vigoare această prevedere abrogată în decembrie 2019, și 474 zile ca urmare a muncii prestate. De asemenea, Poteraș a mai câștigat 30 de zile, după ce a scris o lucrare științifică. Cristian Poteraș este însă trimis în judecată în alte două dosare pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

De ce a fost condamnat Poteras poteras poteras eliberat
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes