Eveniment

Cristian Poteraș părăsește închisoarea Rahova

Fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraș, primise de la Judecătorie decizia de eliberare condiționată din penitenciar, iar Tribunalul București a respins contestația DNA. Soluția Tribunalului fiind definitivă, Poteraș părăsește închisoarea Rahova.

Soluția de marți, 2 iunie, a Tribunalului București: ”Respinge ca nefondată contestația formulată de Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr 959 din 29/04/2020 pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 București, Secția Penală, privind pe condamnatul Poteraș Constantin Cristian, deținut în Penitenciarul Rahova. Definitivă”.

De ce a fost condamnat Poteraș?

Cristian Poteraș fusese condamnat, în luna mai 2015, la o pedeapsă de opt ani închisoare pentru abuz în serviciu in formă continuată pentru retrocedarea ilegală a 12 hectare de teren din Sectorul 6, cu o valoare de 58 milioane de euro, la nivelul anului 2006. El a executat cinci ani din pedeapsă datorită zilelor obținute în urma legii recursului compensatoriu, cât a fost în vigoare, dar și a zilelor de muncă prestate în penitenciar, la care s-a adăugat o lucrare științifică.

Conform deciziei instanței, după executarea pedepsei, Cristian Poteraș își pierde, pe o perioadă de 5 ani, drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

În perioada executării pedepsei, Poteraș a câștigat 258 de zile în baza Legii recursului compensatoriu – pentru perioada în care a fost în vigoare această prevedere abrogată în decembrie 2019, și 474 zile ca urmare a muncii prestate. De asemenea, Poteraș a mai câștigat 30 de zile, după ce a scris o lucrare științifică. Cristian Poteraș este însă trimis în judecată în alte două dosare pentru abuz în serviciu și luare de mită.

Alte știri de interes

Percheziţii în Bucureşti şi alte 5 județe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie

Mihnea Tudor

Din ciudățeniile alegerilor locale 2020 – Primar, sărbătorit… în cimitir. A câștigat, deși era mort de 2 săptămâni

Mihnea Tudor

Gwyneth Paltrow, poza care a încins internetul la aniversarea a 48 de ani

Mihnea Tudor

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Delfin mort, pe plaja din Constanța. Era unul dintre cele mai mari exemplare din specia sa

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »