Cristian Tudor Popescu anunță declinul USR, după eșecul Cioloș

Cristian Tudor Popescu anunță declinul USR, după eșecul Cioloș. Sursa foto: captura Digi
Cristian Tudor Popescu anunță declinul USR, după eșecul Cioloș. Sursa foto: captura Digi

Cristian Tudor Popescu, analist politic și sportiv, a explicat care sunt cauzele dezastrului preconizat al USR, după deciziile din ultimele zile. În opinia gazetarului, echipa Barna nu a suportat înfrângerea usturătoare suferită în fața lui Dacian Cioloș și a susținătorilor săi, care s-au dovedit a fi mai numeroși.

”USR nu are decât de pierdut în continuare. Va continua panta descendentă din momentul în care s-a cuplat cu partidul AUR ca să voteze o moțiune de cenzură. De atunci a scăzut în sondaje și acum va scădea și mai mult, în urma acestei încăierări între cele două grupări. Cumva era inevitabil să se întâmple asta, pentru că fuziunea dintre cele două partide a fost falsă. A fost făcută cu siguranța echipei Barna că Barna o să fie la conducere, tabăra USR. Ceea ce a răsturnat planul a fost victoria lui Dacian Cioloș.

Cioloș a forțat acum obținerea puterii reale și bineînțeles că nu a obținut-o. Rezultatul nu e niciun câștig pentru Barna și echipa sa, pentru Cioloș cu atât mai puțin; pentru USR-PLUS cu atât mai puțin, ce o să mai rămână din el. Nu are de ce să se rupă pentru că nu au fost intim legate niciodată.

Această fuziune a fost făcută cu scopul de a mări USR. Când nu a ieșit combinația… Eu nu văd un viitor al acestei formațiuni”, a comentat Cristian Tudor Popescu, pentru Digi 24.

El a continuat:

”Sunt o serie de oameni care au fost împinși în față de către Dacian Cioloș și care în acest moment vor fi înlăturați, mai ales dacă la conducere va veni domnul Drulă, care este omul cu ranga, un tip mult mai dur decât Barna și Cioloș. Eu nu-l văd venind pe domnul Drulă acum – dacă va fi noul șef al partidului – nu-l văd ca pe un conducător, ca pe un șef al marii păci, al marii înțelegeri, nici vorbă de așa ceva. Deci nu cred că se va menține această legătură între cele două partide.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cristian tudor popescudezastrul usropinie ctp
redactia

Alte stiri de interes