Sport

Cristina Neagu, mesaj pentru coechipiere: ”Trăiți momentul! Avem o șansă uriașă să ajungem la Jocurile Olimpice!”

Cristina Neagu, mesaj pentru coechipiere: ”Trăiți momentul! Avem o șansă uriașă să ajungem la Jocurile Olimpice!”
Cristina Neagu, mesaj pentru coechipiere: ”Trăiți momentul! Avem o șansă uriașă să ajungem la Jocurile Olimpice!”

Turneul preolimpic bate la ușă, iar liderul naționalei feminine de handbal, Cristina Neagu, a subliniat, încă o dată, importanța prezenței ”tricolorelor” la cea mai tare competiție din sportul mondial.

În martie, România se va duela cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda pentru biletele la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pregătirile sunt în toi, chiar dacă, în acest moment, naționala nu-l are pe principalul Adi Vasile și pe jucătoarele Denisa Dedu, Gabi Perianu și Bianca Bazaliu – toți depistați pozitiv cu Coronavirus.

Cea mai bună jucătoare la lumii și căpitanul ”tricolorelor”, Cristina Neagu, spune că dorința de a ajunge la Tokyo este atât de mare, că fetele vor depăși orice obstacol.

Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO, mai ales că unele am muncit mult în acest ciclul olimpic prelungit. Avem o șansă enormă să ne calificăm la JO și trebuie să fim foarte atenți și să profităm de fiecare minut pe care-l avem la națională” a transmis Cristina Neagu, căpitanul naționalei feminine de handbal a României.

”Știm foarte bine cum joacă adversarele”

Interul stânga al primei noastre reprezentative crede că nu vor fi surprize majore în ceea ce privește jocul adversarelor noastre de la turneul din 19-21 martie.

Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri mai ales înaintea unor meciuri atât de importante. Este foarte clar că întâlnim adversari puternici, de Norvegia nu mai avem ce spune, iar în meciul cu Muntenegru, pe care noi îl considerăm decisiv pentru noi și pentru calificarea la JO, vom încerca să facem totul cât mai bine. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla… Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Suntem puțini oameni din acest grup care am fost la o ediție de JO și de aceea cred că dorința este foarte mare. Sper ca în Muntenegru să fie toate lucrurile cum trebuie, să se alinieze totul, să avem și puțin noroc și să mergem la JO. Calificarea la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul!” spune Cristina Neagu.

”Schimbarea de atitudine – plusul de care avem nevoie”

La începutul lunii februarie, fetele s-au reunit pentru prima dată sub conducerea noului selecționer Adi Vasile, iar de atunci sportivele au avut ”teme”pentru acasă, pentru că li s-au dat să studieze informații despre adversari.

Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională, timpul e scurt la lot, așa că fiecare trebuie să fie conștientă că munca de la echipa de club se va vedea la națională în martie. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate la gândul că ar putea ajunge la Olimpiadă, eu am fost la 2 ediții, știu ce înseamnă să fii acolo… Ele ar trebui să-și dorească mai mult decât mine. Toată lumea trebuie să plece cu gândul că ne vom califica la JO” își dorește căpitanul naționalei feminine de handbal.

Între 19-21 martie, ”tricolorele” vor încerca să câștige biletele de participare la Jocurile Olimpice. Turneul la care fetele vor participa va avea loc în Muntenegru, România urmând să întâlnească naționala țării-gazdă, campioana europeană Norvegia și Thailanda. Se va juca sistem fiecare cu fiecare, iar primele două echipe merg la Olimpiadă.

LOTUL ROMÂNIEI

Băcăuanu Raluca
Buceschi Eliza
Ciucă Diana
Dincă Nicoleta
Florica Cristina
Hosu Daciana
Ilie Alina
Iuganu Ana Maria
Laslo Cristina
Moisă Laura
Moroianu Andra
Neagu Cristina (căpitan)
Ostase Lorena
Pintea Crina
Polocoșer Anca
Popa Andreea
Popa Laura
Pristăviță Laura
Șerban Elena.

Staff tehnic
Bent Dahl – antrenor secund
Fort Mauri Jaume – antrenor cu portarii
Ciuntu Ștefan – preparator fizic
Ciocoiu Florin – medic
Gigiu Cristinel – kinetoterapeut
Mărășteanu Claudiu – Maseur
Cheregi Ioan Radu – performance analist
Alexandrescu Nicoleta – antrenor federal.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

UTA Arad – Gaz Metan Mediaş scor final, în Liga I, etapa a 15-a

Gloria Pascu

Probleme mari pentru Koeman: a început să-i curgă sânge din nas în conferința de presă VIDEO

Mircea Furdu

Becali l-a luat tare pe Florinel Coman: Bă, tu ai luat la mișto permisul?

Mihnea Tudor

Liga Europa: Ianis Hagi s-a calificat cu Rangers în optimi; Arsenal a eliminat Benfica, Granada a eliminat Napoli

Mihnea Tudor

Cu berea în mână pe stadion! LPF vrea modificarea legislației

Mircea Furdu

Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu Kayserispor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »