Criză de români în Italia: În Prato, nu se mai găsesc badante. Zeci de familii pe lista de așteptare

După introducerea carantinei pentru cei care vin din România, în Prato nu mai sunt badante. Doar agenția Family Care are cincizeci de solicitări pe care nu le poate îndeplini. Pentru femeile care se întorc din România, există problema unde să petreacă carantina, scrie notiziediprato.it, citată de gazetaromaneasca.com.

La agenția Family Care sunt, în medie, 5 cereri pe săptămână.

În timpul verii, a existat întotdeauna un vârf în cereri, dar anul acesta mai există două elemente: odată cu pandemia, cererile pentru RSA (casele de bătrâni) au scăzut și, prin urmare, cererea de badante a crescut, pe de altă parte, blocarea sosirilor din România, țară din care ajung multe îngrijitoare, a scăzut mult oferta de forță de muncă.

Nu pot găsi pe nimeni dispus să aibă grijă de mama mea

”Tatăl meu a murit brusc – spune Carnei Bocci – iar mama suferă de o boală degenerativă, prin îngrijitoarea unei prietene am găsit o doamnă română dispusă să vină la Prato, am ajuns la un acord și am vorbit cu consultantul, pentru formalizarea contractului de muncă, dar cu noile reguli nu a putut să plece. Până în prezent, nu pot găsi pe nimeni dispus să aibă grijă de mama mea.“, declară italianca.

Conform sursei citate, Ștefan Stănășel, președintele Coordonării Naționale a Cetățenilor Români din Italia, a vorbit și despre problema blocării sosirilor:

”În toată Europa, celelalte state aplică o regulă foarte simplă: se face un test serologic imediat la sosirea la aeroport, dar în prezent, această ordonanță rămâne, de fapt, doar pe hârtie, nu este aplicată în într-un mod concret și productiv, creând confuzie și multe probleme atât pentru cetățenii români, cât și angajatorilor lor din Italia.”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

badante prato badante romance carantina italia criza de romani reguli italia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes